2018-01-19
今天一班閨密,話要去做文青,所以大家走了歷史博物館去睇絲綢之路展覽行到攰,轉角見到許多舊食肆的擺設及菜單,發覺一間以懷疑舊為主題,由社企經營的茶室開左係度,當然要支持下啦!門口放了舊式牌檔模型,高櫈,好型呀!一入門口已被佢45蚊已有4粒細蓉,油菜連飲品的套餐吸引入到去更吸睛,餐廳設計有心思, 分為4部份: 舊籐椅區,冰室椅區,陸羽茶居椅區同蓮香居椅區餐單上食物選擇多,不少都有套餐,價錢便宜因做緊絲路展覽,所以有絲路限定,嘩!好想試“絲路風情”,就叫這款。 我食素的朋友最開心,因為這裡有素咖哩角同春卷食,另一位朋友就點了招牌雲吞麵可惜,去到櫃檯落order, 才知道我的絲路風情已經售罄,唯有暫時改火腿芝士三文治套餐啦!不過一上枱,就覺得無轉錯,份量足,麵包軟火腿芝士足,配埋可樂,都是35蚊素咖哩角,春卷同薯條,大碟,全部都炸得卜卜脆配埋飲品,都係39蚊咋招牌雲吞麵:4粒大雲吞,用上韮黃,上湯,爽口皂水麵,配上香滑咖啡及油菜,簡直是均衡飲食啦!都係45蚊
門口放了舊式牌檔模型,高櫈,好型呀!
一入門口已被佢45蚊已有4粒細蓉,油菜連飲品的套餐吸引
餐單上食物選擇多,不少都有套餐,價錢便宜