餐廳: 靠得住粥麵小館 (奧海城二期)
資訊:

2016-07-04 1089 瀏覽
早前有位知名人士反問雲吞麵係最好餐廳服唔服喎? 點解唔得? 莫講話雲吞麵都扲到米芝蓮, 大家由細食到大, 無人未食過, 雲吞麵係最能代表香港既美食. 不過人地食慣山珍海味高高在上, 我真係識條麵咩...去奧海城睇戲, 仲有半鐘幾鐘先開場, 就係附近搵食啦. 點菜後侍應先奉上蘋果茶 $3: 微甜,有清香優雅果味,舒服安神, 餐前餐後亦清清味蕾炸醬雲吞橯麵 $45: 炸醬有肉絲冬菇絲,甜中帶微辣,雲吞皮簿結實, 蝦肉鮮彈,豬肉有少少麻油香,麵質纖細, 鬆軟有彈性, 掛汁度高, 麵條均衡地沾上炸醬其實對其他食物都有興趣, 可惜今天得一個人, 時間又不充裕, 下次同朋友再來食多d埋單$3 茶錢+ $45 橯麵 + $4.8 (加一)= $52.8
早前有位知名人士反問雲吞麵係最好餐廳服唔服喎?

. 不過人地食慣山珍海味高高在上, 我真係識條麵咩...

去奧海城睇戲, 仲有半鐘幾鐘先開場, 就係附近搵食啦.
, 餐前餐後亦清清味蕾
,豬肉有少少麻油香,麵質纖細, 鬆軟有彈性
, 掛汁度高, 麵條均衡地沾上炸醬

2016-05-16
$52.8 (晚餐)