2017-06-02
今日同舊同事食飯, 因為我哋都想傾下偈,所以就揀咗一間比較靜少少嘅西餐廳。大約早咗兩日去 打電話訂位 ,今日星期五8點鐘左右就去到, 原來餐廳唔準好大,所以好彩有訂位 。咁我就見到呢度嘅晚餐都幾抵食,所以今日就我自己叫咗一個牛扒晚餐, 而我朋友就散叫咗另外嘅食物 。因為我想食凱撒沙律關係 ,所以有問侍應,原來晚餐加十蚊就可以轉為凱撒沙律,所以就叫咗。 湯 方面今日係南瓜忌廉湯 ,飲下去南瓜味都算濃,忌廉味道唔錯。沙律嚟到分量畀我心目中多,菜都算新鮮,都幾開胃,而且仲有一片片少少芝士同 麵包碎 ,所以食完都幾 開胃。 大約十分鐘左右,牛扒就到,我叫咗牛扒係西冷扒5成熟,比心目中份量都多。牛扒中間少少紅,味道軟熟有肉香吾錯。而且 薯角炸得很香脆 ,之後牛肉切咗之後,就同朋友一齊分享,朋友都話食落去肉質都濃而且好軟熟。因為有少少肥膏 香氣四溢 。之後飲品方面我就叫咗凍檸茶少甜, 正常味道,而且原來仲有一個小甜品,今日係曲奇朱古力慕士蛋糕 ,份量 唔算好大 ,但朋友覺得十分好味道, 因為佢鍾意食朱古力。佢覺得朱古力好 濃烈而且仲有少少曲奇碎 喺度 ,而且 mousse都好滑 。如果份量再大少少
之後飲品方面我就叫咗凍檸茶少甜, 正常味道,而且原來仲有一個小甜品,今日係曲奇朱古力慕士蛋糕 ,份量 唔算好大 ,但朋友覺得十分好味道, 因為佢鍾意食朱古力。佢覺得朱古力好 濃烈而且仲有少少曲奇碎 喺度 ,而且 mousse都好滑 。如果份量再大少少就更好 !
之後朋友都十分滿意這間餐廳 或下次再聚會嘅時候都可以再過嚟,因為價錢畀心目中平 ,雖然餐廳 唔算大, 但係服務態度都非常之好值得大讚。