2019-05-25 35 瀏覽
想搵個地方同一位閏蜜談心,喺OpenRice 選餐廳選左呢間cafe, 無揀錯!的確係談心的好地方!👍🏻個位置有啲唔顯眼,因為喺大廈2樓,大廈門口較細,留意喺etude house 斜對面,會容易啲搵到😉入到大廈上樓梯到2樓就係cafe了!我平日6:30去到,人唔多,而且位同位之間空間好闊落,唔洗怕好吵,或者同人搶聲的問題!呢個好重要,尤其想談心的話!我喺呢間cafe可以好放心地談心💞環境舒適,有啲decorations 餐牌自由度好大,有得選咩醬,配咩料,配咩主食。不過我人懶又有選擇困難症,都係選呢張餐牌🤪價錢唔貴,而且我們一坐就坐左3個鐘傾偈,環境舒服又唔會趕客,我覺得超值!選完想食咩就寫喺黑牌上,好特別的叫餐方法(又環保)首先上左2杯飲品,黑糖紅棗薑茶同埋 Macha Latte點嘅時候我都好擔心黑糖薑茶會唔會好甜或者係淨係用嗰啲磚即沖嘅🤔但係唔會呀!唔會好甜,同埋好真材實料!之後想嘅係煙三文魚南瓜忌廉意粉,份量好足!而且有南瓜味,唔會太濃太淡之後係黑松露帶子野菌燴飯,好中意呢個飯味道夠濃,飯夠結身!而且足料順帶一提,好鍾意Cafe入面播緊嘅歌曲,令人好舒服

環境舒適,有啲decorations

選完想食咩就寫喺黑牌上,好特別的叫餐方法(又環保

首先上左2杯飲品,黑糖紅棗薑茶同埋 Macha Latte

之後係黑松露帶子野菌燴飯,好中意呢個飯

味道夠濃,飯夠結身!而且足料

順帶一提,好鍾意Cafe入面播緊嘅歌曲,令人好舒服