2017-12-11 396 瀏覽
因為經常坐過海巴士,所以我經過呢度gei次數都跟住提升,個個都話佢好食,即刻買原味挑戰,因為一粒魚蛋好唔好食,原味已經可以分高下佢D白魚蛋係細粒款色,不過相當扎實,唔似D麵粉魚蛋大粒但好似食空氣~所以佢好彈牙同埋有魚味,由於我唔食辣椒油所以第一次我係就咁吃咁純gei原味都已經好清甜,好好食,第二次我就醒目啦,自備甜醬豉油,咁又唔同玩法,呢個自製menu都好正,其實少少甜醬已經好吊味呢次我聽到有人買金蛋,我心諗:menu無gei?原來佢係隱藏menu~~係炸魚蛋,好彩我聽到,下次又去叫因為係即叫即炸所以要等一陣,不過出來的時候真係好吸引!!雖然係金黃色,但無多餘油分,外層好酥脆好薄.但內裡依然係白滑彈牙,會令人食完又想食.今次用自備醬汁都好食,但原來跟佢preset好gei千島醬先係完美,所以下次大家記得金蛋一定要千島醬!!!

金蛋

因為係即叫即炸所以要等一陣,不過出來的時候真係好吸引!!