2024-05-13 2391 瀏覽
今日母親節,已經同母親慶祝咗😂所以同老婆撐枱腳😘之前喺YouTube見到有人介紹呢一間,所以去試吓呢一間灣仔隱世嘅法國餐廳。Fable 其實位置喺集成中心隔離個籃球場左手邊後巷行前少少就見到,位置上同裝修真係幾有特色嘅!當日係母親節,個dinner set basic 要四百幾蚊同平時嘅$200個dinner set有出入(正常嘅)但多咗一個course.我寫食評如果真係間餐廳好食其實我比較簡單描述,但如果比較一般或失望寫得比較多啲,今次就真係寫得比較多啲。前盤個炸雞同個他他都尚算可以.個龍蝦湯都幾濃郁龍蝦味,但少少凍至於意粉方面黑松露意粉反而幾好,但去到個蕃茄琵琶蝦意粉就真係失色,琵琶蝦要加錢…但琵琶蝦係雪藏也無可厚非,但完全冇味同埋比較細隻..主菜本來想要羊架同鱸魚,但佢已經冇,所以叫咗牛扒同埋青口煲。青口煲都尚算可以但牛扒比較多根同埋可以再生少少…Tinamisu 有75分….本來今晚係四個人食,但OpenRice只book到兩位, 跟住再打電話去可唔可以加多兩位, 佢話是晚滿晒,但我哋食飯時其實佢比四座位我哋,同埋都好多位,咁管理上好似有啲問題,咁佢哋餐廳果晚做少兩個人生意啫😅

前盤個炸雞同個他他都尚算可以.

個龍蝦湯都幾濃郁龍蝦味,但少少凍

Tinamisu 有75分….

感覺上西餐多個似法餐,如果去返閒日食個價錢應該都算合理嘅….希望可以有點改善如果唔係好難留到客,其實間嘢都有得做呀!😘

2024-05-12
母親節