2023-05-06
呢間餐廳係之前岩岩開張既時候已經非常出名,想book都去唔到🥹今次終於book到就緊係要把握機會同大家share下la😇。Thai Market主打泰菜,除左泰式自助餐之外環境都係一大賣點🚕因為除左有露天area外,仲有一大架篤篤係門口俾大家打卡📸真係好有泰國feel🇹🇭。🐒泰式自助午餐💰$358自助午餐係星期六/日做緊4人同行1人免費🆓如果係長者仲有買2送2添👵🏻地點方面都好方便,洪水橋輕鐵站行過去都係5分鐘左右🚶🏼♂️。食物種類方面我會形容麻雀雖小但五臟俱全👍🏼由冷盤(沙律🥗刺身,凍海鮮)到熟食加埋甜品🍮款款都有齊,而且種類都十分大眾化🦐基本上你想像到既泰菜都會有提供。即使係刺身,凍海鮮都係keep住供應🦞而當中有啲係限量提供,包括係乳豬🐖同焦糖燉蛋🍮兩款都十分值得一排,同埋師傅好快手,基本上2-3分鐘左右就攞到🕺🏻。另外甜品方面都好想大大力推薦俾各位😍因為平時如果想試哂咁多款泰式糕點可能要買幾盒,今次終於可以一次試哂各款泰式糕點🍡除左泰式當然仲會唔少西式甜品啦🍰呢到既甜品種類絕對唔會令人失望🫶🏻連飲品都會有提供🧃
🐒泰式自助午餐💰$358
另外甜品方面都好想大大力推薦俾各位😍