2022-11-19
🔷 🍻 🥂 〰️諾士佛壹開左一開新酒吧,位於街頭第一間位置,一上斜斜既樓梯就見到,位置方便。酒吧設計用上全黑風格,用上紫紅燈,氣氛好好,好適合飲酒食飯談天。 🍽 🔹越南蟹肉 加拿大海膽 蔥油 意粉🍝 一擺上枱賣相一流,面上的海膽有很多,海膽味道既鮮甜又濃郁和蟹肉都好多🍝意大利粉軟硬度適中,口感煙韌,意粉🍝精華所作當然係炸過既乾蔥和蔥油,完美地令鮮味提升,愈食愈開胃🔥🔹海苔魷魚 蜜柑醬用上天婦羅炸粉,因影相而放置了一段時間都依然脆口。魷魚 🦑好嫩滑,炸粉都不會很多,而且有唔郁嘅紫菜味🤣沙律醬內有蜜柑粒,帶點微酸,可以解到油膩感😆🔹翠肉瓜 每一粒翠肉瓜上有一層照燒汁,燒嘅時間啱啱好,燒完有脆身口感,翠肉瓜入面都保持香甜多汁 👍 🔹雞軟骨 用了椒鹽和七味粉調味,香氣撲鼻,粒粒都燒得好有肉汁, 軟骨好有咬口👍🔹 龍田雞中翼串 主要以鹽和黑椒調味,簡簡單單調味,加上燒雞翼時間拿捏得啱啱好,皮好香脆,肉質嫩滑👍🔹岩鹽牛西冷串 平時食西冷感覺好硬,但今次粒粒肉質粉嫩,每一粒都保持好嫩滑。因為呢條牛西冷串,忍唔住要叫多杯我至愛嘅Stella Beer 🍺 飲🤣🍹 🍺 🔹Emergency Exit (R
🍽
🔹越南蟹肉 加拿大海膽 蔥油 意粉🍝
一擺上枱賣相一流,面上的海膽有很多,
海膽味道既鮮甜又濃郁和蟹肉都好多🍝
🔹海苔魷魚 蜜柑醬
沙律醬內有蜜柑粒,帶點微酸,可以解到油膩感😆
🔹翠肉瓜
🔹雞軟骨
🔹 龍田雞中翼串
🔹岩鹽牛西冷串
🍹 🍺
🔹Emergency Exit (Rum, Passionfruit, Fig)
有熱情果汁配Rum味道好香濃,甜味啱啱好,感覺味道好tropical,完全趕得上夏天尾巴,仲提醒我要快啲返去新加坡添🤣
🔹Key of paradise
(Gin, Hojicha,Grey,Lime,Apple)
聞落去唔似一杯酒,濃香茶味湧上,酒面上有層薄薄泡,飲落好滑。配上咸咸既串燒,非常夾好易入口 👍
🔍 題外話
設有indoor 同outdoor 可供選擇,環境各有風味
餐廳燈光會有不同效果,我個日係粉紅色,朋友第2日去係藍色💙 好靚💙💙
📌 Backdoor
📍 尖沙咀諾士佛臺 地舖