2020-11-22
一間出晒名既食店,其實都唔想寫食評,但呢間咁隔涉既長期龍店確實係有啲料到,唔✍🏻唔得。🤣慈雲山毓華里其實有好多隱世美食,但呢間茶記因為一個沙嗲煲仔🍜做到街知巷聞,好多人唔嫌遠專程入黎排下隊,我都唔例外🤗。佢地每晚🕘截單,我同老婆諗住食尾輪唔駛排咁耐。我地2045到,點知出面都仲有N人排緊,成個如意🧮跌落地下😓⋯2115店員出黎落單,然後截單。我地點左一個金蠔🦐乾煲仔飯同煲仔沙嗲🐮肉麵,好期待🥰。排到2145先入到去,足足排左一個鐘,入到去再等半個鐘先黎個煲仔🍜,再過15分鐘,阿🍚先到,確實係等得下,心急者鎮入。不過,個煲仔🍜堅有驚喜,香濃沙嗲醬➕煲仔牛肉麵,令佢由常餐主食王,升呢秒變獨當一面既民間美食。至於個煲仔🍚,都唔錯既,但CP值較低,下次我會考慮食返普通煲仔飯🤔。最後一提,一般人龍食店都係服務有限公司,但呢間龍店既服務真係nice到冇朋友,🖐🏻個店員態度又好又細❤️,絕對係暖心服務,最後仲同老闆吹左15分鐘水,如何由一間小小茶記變成今日龍店,確實係成功有道!👍🏻榮哥,下次見🤗
榮哥,下次見🤗