2021-07-12
環境悠閒又令人覺得舒服,係傾計既好地方!可惜無book位,坐唔到好出名既打卡位,打卡位望出窗外係對著擺花街同李活道交界既交界,非常愜意~ 不過裡面環境都唔錯,好似去左另一個時空咁,裝修黑白簡潔~ 至於野食方面幾好食👍🏻 配搭幾新鮮,用料講究!日頭係cafe,夜晚係靜靜地既bar~ 有機會都想夜晚再嚟試下🤤DOUBLE Prawn Pasta 🦐🍝 (好味指數:😍😍😍😍) - $228好足料👍🏻 用既係西班牙🇪🇸紅蝦,色澤明亮,蝦味濃郁,連蝦頭既蝦膏都好正,香濃甘甜🤩 蝦身都剝左殼方便食,不過蝦肉無平時食開既咁彈牙,梅左啲~ 同埋賣相上有唔少蝦頭都同蝦身分開左無咁靚~ 至於手工意粉比平時機器整既粗,咬落帶啲煙韌,亦都好掛汁,連啲汁都好重蝦味,索晒啲精華😍 呢個唔多見,食完好滿足!“Kurobuta” Pork Belly Bun 🐷🟣🍔 (好味指數:😍😍😍😍🤩) - $168見好多人都試Katsu sando,所以反而有興趣試下無咁多人提既burger!食落有一如既往食burger既滿足感!經過慢煮同烤過既pork belly肉質肥美,鬆軟嫩滑又juicy,有啲入口即溶既感覺🤩 肉同脂肪
見好多人都試Katsu sando,所以反而有興趣試下無咁多人提既burger!食落有一如既往食burger既滿足感!經過慢煮同烤過既pork belly肉質肥美,鬆軟嫩滑又juicy,有啲入口即溶既感覺🤩 肉同脂肪既比例啱啱好,加上烤過無咁肥,加埋自家製BBQ醬好正~ 同時配埋酸酸甜甜既紫椰菜絲,爽口又開胃,完全唔漏~ 連包都好用心,Brioche bun有烘過,甜甜地之餘鬆軟香口!唯一要挑剔既就係薯條🍟係幼既,食落無咁滿足,亦無咁大薯味~
Burnt Cheesecake 🔥🧀🍰 (好味指數:😍😍😍😍) - $68
樣貌普通,但一食覺得好幸福😍 芝士香軟幼滑,亦都好香蛋味,所以有少少食緊厚身Crème Brûlée既feel~ 中間原本應該係流心,不過今次就稍為杰左啲但都好香濃,同埋表皮燒焦既部分可以焦脆啲,都食得出由烤到微焦既面層、內層軟綿同埋中間杰左既流心既三種質地!口感介乎於日式🇯🇵芝士蛋糕同紐約🇺🇸芝士蛋糕既之間,即使食lunch set已經好飽,但依然忍唔住要食晒~ 如果調埋無咁甜就更加perfect~
Crispy Brussels Sprouts🥬 (好味指數:😍😍😍😍🤩) - Free
只要lunch叫左big plate,就可以喺4個小食裡面揀一個係送既😍 令人surprise既係即使係免費既,依然好高質,亦都幾大碟👍🏻 平時自己煮既話多數係白烚,今次食脆既感覺好特別,食落好似食緊薯片咁,薄得嚟好脆,帶有啲焦香真係超好食😍 唯一要挑剔就係鹹左啲,但依然好似食零食咁上左癮食晒😂 如果唔係真係比爆分佢!
Roasted Cauliflower ⚪️🥦 (好味指數:😍😍😍😍🤩) - Free
開頭煮到半熟,再搽牛油去焗,跟住加秘制蒜蓉汁同anchovy,跟住再焗一次,令到食落更加香口,表面係微金黃色,夠乾身,好惹味~ 有特別既鹹香同鮮味!差唔多係食過最好食既椰菜花之一,純粹比之前既Brussels Sprouts一比所以就稍為低分左少少~
好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍