2021-10-07
人生第一次寫食評,竟然係負評!食物係OK既,但侍應態度/處理事手法真係有待改善。早一日前book定枱,book 1pm,侍應話會留枱10分鐘。我同朋友1:10pm到,佢竟然同我講枱已經讓左比其他客人。由於我book左bar枱,但當我到既時候,其他bar枱客人都已經食緊野。好明顯佢係1pm前已經讓左我個位比其他客人,證明佢講大話。炎熱嘅天氣底下,要戴住口罩係街等成半個鐘先有得入去食。book定枱都要等?咁不如我walk-in算啦!到叫餸時,同一個侍應問我有咩唔食,我同佢講ma-gu-ru! 侍應即刻正字刑警上身,係ma-gu-ro 唔係ma-gu-ru! 你讓左我張枱比其他客人我都未計,你同我計較我啲日文讀音?lol 去過咁多間omakase,貴與平都好,都未試過有咁既待遇。所以奉勸各位,食呢間omakase之前請查好sashimi的讀音,以免正字刑警侍應出來糾正你🤭
食物係OK既,但侍應態度/處理事手法真係有待改善。