其實同男友講左想試清真野好多年, 但我地太懶, 去九龍食飯都覺得好遠, 所以咁耐都去唔成不過而家進步左, 肯成日都去九龍食飯, HAHA今日突然收早, 又要諗去邊食飯, 點解兩個都好快就揀左去九龍城食對於未食過清真野既我地, 當然揀左去試清真牛肉館啦不過對於清真野係咩味, 冇咩概念行左陣好快就搵到嚕, 舖位比我想像中細, 感覺有似細個去既茶餐廳格局去到門口好多人, 都諗住要等, 原來好多都係叫外賣! 先上既係咖哩牛腩飯, 唔係椰汁咖哩, 正!!! 咖哩唔算辣, 但夠惹味! 配飯唔錯牛腩食落算幾淋, 咖哩冇蓋過牛腩自身既香味! 不過份量略少之後到牛肉水餃 (10隻), $35有10隻其實都幾抵食皮唔算厚(都唔算好薄, 適中啦), 不過個餡唔錯, 幾JUICY! 牛肉好味, 唔會覺得好膩牛肉餅, $34有兩件唔算好貴, 亦比我想像中大件!! 我等左陣先食, 因為太迫, 想食埋個飯先食個牛肉餅! 好, 食得! 我一咬 好彩有隻碗咋, 我完全冇諗過入面D汁係多到咁!!! 講緊係我咬果啖"標"左1/3-1/2碗既汁出黎!!個餅外層唔厚, 入面既牛肉勁香, 亦都算多肉, D牛肉好入味, 真心想叫多

不過而家進步左, 肯成日都去九龍食飯, HAHA

對於未食過清真野既我地, 當然揀左去試
清真牛肉館

不過對於清真野係咩味, 冇咩概念

去到門口好多人, 都諗住要等, 原來好多都係叫外賣!

先上既係
牛腩食落算幾淋, 咖哩冇蓋過牛腩自身既香味! 不過份量略少
咖哩牛腩飯
咖哩牛腩
之後到
牛肉水餃 (10隻), $35有10隻其實都幾抵食
牛肉水餃 (10隻)
牛肉餅
, $34有兩件唔算好貴, 亦比我想像中大件!!

個餅外層唔厚, 入面既牛肉勁香, 亦都算多肉, D牛肉好入味, 真心想叫多個食

男朋友果陣同我一樣(我已經提左佢), 佢一咬, 好彩有罐可樂頂住, 如果唔係彈到隔離果個成身都係
牛肉餅 (2件)
最後食既係
紅燒羊腩, 因為叫左3個牛, 我地又鍾意食羊, 又想試多D, 就叫個羊腩試下! 個羊腩非常咁惹味! 勁鍾意, 咬落有好香好香既羊味, 估唔到細細舊既羊腩都有D羶香味

紅燒羊腩
我地叫左兩罐可樂, 埋單都係一人100蚊多DD, 我覺得好抵!
都諗住佢會幾貴既, 始終咁出名, 地方又唔係大, 的確唔錯!!

2015-07-19
咖哩牛腩飯
咖哩牛腩
牛肉水餃 (10隻)
牛肉餅 (2件)
紅燒羊腩