勝香園好老字號了,應該無咩人唔識。環境未必坐得好舒服,附近仲有時有d白鴿飛過添,但始終是香港特色既大排檔,而且食物好食,絕對值得來訪。呢度成日話出名茄牛通同檸蜜脆脆。個人覺得,檸蜜脆脆係絕對無容置疑架喇!必必必試! 其他奶油脆豬/咖央脆豬其他地方都有,唯獨呢度既檸蜜脆脆應該係全港唯一!而且檸檬汁既酸同蜜糖既甜恰到好處,成塊包都塗得滿滿的,而且就算放涼左都仲好脆,好好味!但茄通呢,我就覺得佢既蕃茄豬扒通其實比蕃茄鮮牛通更值得試!!鮮牛,咪鮮牛既味囉,好睇食材本身,無咩特別吧。但豬扒佢呢度係軟腍入味,更顯料理既水平。所以比起茄牛通,個人覺得蕃茄豬扒通更值得食呀!大家唔好淨係食茄牛通啦(貧血者例外),要試埋蕃茄豬扒通呀!另外佢既奶茶都好正!茶香奶滑,一d苦澀味都無。如果堂食,糖要自己落。如果外賣呢,佢唔會有另外一包包細既俾你,佢會幫你落埋糖,調好味俾你。飲過咁多次,佢既少甜係最好飲既!另外一讚佢呢度d姐姐侍應,拎個外賣會叫你小心d呀咁,係溫暖既關懷,好似屋企老人家關心你既感覺。呢d咪人情味囉。第度食唔到。
勝香園好老字號了,應該無咩人唔識。

呢度成日話出名茄牛通同檸蜜脆脆。
個人覺得,檸蜜脆脆係絕對無容置疑架喇!必必必試!
其他奶油脆豬/咖央脆豬其他地方都有,
唯獨呢度既檸蜜脆脆應該係全港唯一!
而且檸檬汁既酸同蜜糖既甜恰到好處,
成塊包都塗得滿滿的,
而且就算放涼左都仲好脆,好好味!

鮮牛,咪鮮牛既味囉,好睇食材本身,無咩特別吧。
但豬扒佢呢度係軟腍入味,更顯料理既水平。
所以比起茄牛通,個人覺得蕃茄豬扒通更值得食呀!
大家唔好淨係食茄牛通啦(貧血者例外),
要試埋蕃茄豬扒通呀!

另外佢既奶茶都好正!
茶香奶滑,一d苦澀味都無。
如果堂食,糖要自己落。
飲過咁多次,佢既少甜係最好飲既!

另外一讚佢呢度d姐姐侍應
拎個外賣會叫你小心d呀咁,係溫暖既關懷,
好似屋企老人家關心你既感覺。
呢d咪人情味囉。第度食唔到。
蕃茄豬扒通
檸蜜脆脆