🤩 今日食咗一個「唔係好甜,啱啱好」嘅堅果下午茶!配合埋氣派的酒窖打卡背景,感覺就更高級了🥂現場仲有識噴火嘅pancake 🔥🔥🔥🔥🔥 * **栗子塔🌰:** 栗子泥的漩渦狀造型,配上巧克力片,簡直是藝術品!😍 希望栗子香氣濃郁,口感綿密細滑。* **紅菜頭漬三文魚撻配法式忌廉🐟:** 被紅菜頭染紅咗嘅煙三文魚搭配魚子醬,鮮鹹交融!😋 撻皮酥脆的話就更完美了,入面嘅忌廉仲要帶少少甜味,勁match ,一開頭仲以為喺普通吞拿魚,有驚喜* **小紅莓碧根果人配忌廉芝士伴脆餅🍪:** 上面放了碧根果仁和香草,感覺清新爽口。🌿 醬料看起來很creamy,希望味道不會太膩。* **花生蛋白杏仁餅🥜:** 簡單卻可愛!😍 花生造型的裝飾很加分之外,入面仲有花生醬係粒花生入面,仲要粒花生🥜唔係假朱古力味造型糖,而且杏仁餅都係有濃郁的花生香氣。* **開心果泡芙 🧁:** 開心果碎鋪滿整個泡芙面,視覺上非常吸引開心果愛好者!💚 而且裏面充滿開心果醬,令開心果味非常出眾。* **松子黑松露野菌撻🍄:** 酥皮撻是係我嘅最愛!❤️ 希望內餡的蘑菇和松露芝士非常香濃,撻皮酥脆可口。最特
現場仲有識噴火嘅pancake 🔥🔥🔥🔥🔥

栗子塔

紅菜頭漬三文魚撻配法式忌廉

小紅莓碧根果人配忌廉芝士伴脆餅

花生蛋白杏仁餅

開心果泡芙

松子黑松露野菌撻

最特別係會有人現場即整法式橙酒pancake,現場仲有噴火效果,第一次食下午茶會有即煮即食,仲有小表演睇,格外驚喜🥞🍊🍊🍊,重點係味道好好味👍
栗子塔
紅菜頭漬三文魚撻配法式忌廉