2016-11-28
尋晚岩岩飲完宴,咪係九龍灣食完就去左觀塘行陣,突然心血來潮,發現都好耐冇食甜品,咁就拿拿臨入去寶琳食個聰嫂!其實觀塘都有間老字號食薑汁撞奶都唔錯,搵機會dee再介紹下黎到個時都差唔多10點 好好彩唔洗等位就有得入,因為發現好多人都嗌外賣,我地咁耐都唔去寶琳一定,梗係坐底食!一坐底舉頭就見到香港民間特首之一既墨寶,佢手字都幾靚,如果想睇多d藍田邨都有佢手字(好似因為佢個細個個到住)拿拿臨嗌個我飛佛蜜瓜豆花,實有人問呢d水果豆花來來去去都係水果係面,就咁淋上去,最多好似芒果豆花咁加芒果汁。少年你太年輕了蜜瓜豆花 26元佢呢個蜜瓜豆花就咁睇好似同平時一樣,蜜瓜碎粒舖係個面到,佢就係唔 係 咁 簡 單佢中間加多層蜜瓜味類似綿花冰既野,好凍但是好好味!一次過滿足晒三個願望:水果 綿花冰 豆花所以我次次黎親都一定食呢個,雖然食完會咳兩下,但係都值得!依加好多唔同豆花fusion野,好似旺角登打士街都開左檔,如果傳統豆花我一定揀何文田陳記,但是新式一定係聰嫂蜜瓜豆花。
一坐底舉頭就見到香港民間特首之一既墨寶,佢手字都幾靚,如果想睇多d藍田邨都有佢手字(好似因為佢個細個個到住) 拿拿臨嗌個我飛佛蜜瓜豆花,實有人問呢d水果豆花來來去去都係水果係面,就咁淋上去,最多好似芒果豆花咁加芒果汁。少年你太年輕了
蜜瓜豆花 26元
佢中間加多層蜜瓜味類似綿花冰既野,好凍但是好好味!
一次過滿足晒三個願望:水果 綿花冰 豆花