餐廳: 金城茶餐廳
資訊:

2022-02-19 451 瀏覽
位於大圍嘅一間舊式茶餐廳,由裝修至餐具都保留住舊時嘅感覺,第一次嚟嘅話一定要試晒以下三款招牌。🤩✨椒鹽豬扒飯$60金城嘅椒鹽豬扒比平時大排檔食開嘅偏濕,而且豬扒切成小件,方便入口。豬扒淋身、多肥,味道調得剛好,仲要多蔥多蒜,送飯一流!(👉🏻一定要加菜甫食,成件事昇華咗一層🤤)✨生煎肉餅飯 $60成塊面咁大嘅煎肉餅,表面煎到微脆,咬落口啖啖肉😆肉餅偏咸,非重口味人士可以考慮走豉油,我見好多女士都咁做。✨香辣菜甫$68不得不提呢度嘅招牌菜甫,每次嚟都忍唔住外賣拎返屋企送飯。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🐱整體評分:✨✨✨✨✨✨✨(6.5/10)💰人均消費:HKD 70📍地址:大圍積福街84號地下⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

✨椒鹽豬扒飯$60

✨生煎肉餅飯 $60

✨香辣菜甫$68
不得不提呢度嘅招牌菜甫,每次嚟都忍唔住外賣拎返屋企送飯。

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

🐱整體評分:✨✨✨✨✨✨✨(6.5/10)
💰人均消費:HKD 70
📍地址:大圍積福街84號地下