2016-05-18
全日優惠好爽皮,同事講話好鬼平,幾個靚女討論完就說一齊搵日收工上去睇下有幾抵。個餐最正係兩位起,想食好d唔洗等酒席飲宴了,而家兩個已得左。是日大男人得閒,咁好即興話一齊去食飯,於是就黎左呢度齊娃娃食下喇,黎到見到有set bor,一於試下?又好姐。餐前小食是腰果,不是一般的花生。腰果炸得夠脆卜卜,沒有鹽巴,但就已經很好吃。雖然喉嚨痛,還是忍不住全部掃清光。你問我抵食到笑即刻點?唔洗我講,自己睇。蝦多士7x多士啱啱炸起,熱辣辣上枱,一口咬下,si一聲即刻發出,蝦膠有鮮味,炸得亦很香口,不會好油膩,伴菜沙律就不太吸引,所以沒有吃,當作拌菜好看就可以。龍蝦鮑魚燕窩餐198龍蝦伊面伊面底,索晒汁醬,掛得滿滿,食到成咀係。最佳賣相呢?貴價回本龍蝦件,無話因為特價就好多殼,肉少少咁,蝦身同鋼位有好多肉食,而且相當鮮味彈牙,加入香蔥汁,令本來沒啥味道的龍蝦提味不少。南非鮑其實如果用料係靚既,就咁好刺而家咁,清清地加少少果皮蒸就好夠既喇,肉亦係幾彈,汁煮得夠曬香,味無太濃地遮蓋曬d鮮味。籠仔荷葉蒸雞賣相同份量都唔惹小,雞塊帶有荷葉既獨特清香,深得妹子喜愛,雞肉口感都幾滑呀,而且無好多肥膏或者肥皮,食起
龍蝦鮑魚燕窩餐198 龍蝦伊面
伊面底,索晒汁醬,掛得滿滿,食到成咀係。最佳賣相呢?貴價回本龍蝦件,無話因為特價就好多殼,肉少少咁,蝦身同鋼位有好多肉食,而且相當鮮味彈牙,加入香蔥汁,令本來沒啥味道的龍蝦提味不少。 南非鮑
其實如果用料係靚既,就咁好刺而家咁,清清地加少少果皮蒸就好夠既喇,肉亦係幾彈,汁煮得夠曬香,味無太濃地遮蓋曬d鮮味。 籠仔荷葉蒸雞
賣相同份量都唔惹小,雞塊帶有荷葉既獨特清香,深得妹子喜愛,雞肉口感都幾滑呀,而且無好多肥膏或者肥皮,食起黎啖啖肉咁,再加上不少金華火腿片和花菇香一併即蒸,咸香地道,有不少臘味味,配了蔥花紅棗,令賣相也更佳。
菜館環境幾ok,中國式裝修,地方夠開揚寛落,可能開係cwb,所以幸運地,呢度無好嘈好驚既人群出現,對驚慌係旺區搵食既朋友仔們,唔洗排,有得食,確係好,重點係:平靚正,已經忍唔住喇,係咁講俾屋企人知道,掃完貨既至荀食府,遠在天邊,近在眼前,就係到喇。