2017-07-10
一直黎親旺角都有幫襯開呢間平平居酒屋,見到唔小中伏的食評,所以次次都食差唔多嘅野食。真心次次食完都唔覺中伏,仲想俾個like tim由於要食夠一定金額先可以叫優惠美食,所以我地先叫左個網燒牛肉定食($58)由於太肚餓關係,食左兩件先記得影相。份量絕對唔細,牛就唔好期待係靚野,但配返個汁就唔錯啦之後叫左個自家制大阪燒,呢個打正旗號唔跟正宗做法。成舊野雖然有啲厚,但又唔係得粉漿果隻厚。雖然啲餡唔係咩貴野,但夠足料都幾好味。跟著就黎特價野,先黎個鹽燒秋刀魚($14),原條大大條燒到好香,性價比超值,值得推介。再黎叫多條魚食,今次係比較肥美嘅鹽燒三文魚鮫($25)。個魚鮫夠肥,但燒完又唔膩,夠香夠滑,個人大推呢個。P.s. 好多時呢個都會沽清,食唔食到要睇運最後就係魚心嘅必食推介,25蚊6件嘅特式加州卷呢碟野淨係賣相都值回票價,仲要有手心噤大嘅加州卷,食完包你滿載而歸。今次上左上層食,環境的確有點殘舊,但舊得黎有種家嘅舒服感覺。如果係下層食,就可以欣賞到玉置浩二嘅經典金曲做背景音樂。首首80年代嘅金曲,以日文演唱大家都能朗朗上口,充滿濃濃嘅懷舊居酒屋氣氛,絕對係另一番風味
真心次次食完都唔覺中伏,仲想俾個like tim
份量絕對唔細,牛就唔好期待係靚野,但配返個汁就唔錯啦
P.s. 好多時呢個都會沽清,食唔食到要睇運