荃灣真係又多野行又多野食,我耐唔耐一放假都會去荃灣行街食飯架,因為真係好好行既地方,價錢又合理,最緊要又多野食,知道自己個日會去荃灣之前都會上網搵下荃灣有咩好野食,朋友話想食西餐,所以就主打搵食西餐既餐廳朋友搵左間係荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心1樓103店,有間叫小蟻人 甜品西餐 Mr. Ant,我地見個名好似好特別同埋好似新開冇耐,所以想去試試!我地中午行完街就去左食啦!幸好時間早,大約6:30pm左右,所以唔洗等位就入得啦!餐廳門口會放出餐牌供客人細閱店內環境好大,感覺好舒服丫!原來當日仲有轉輪活動,店員亦會向我們講解有關遊戲詳情係FB Like左 小蟻人 甜品西餐 Mr. Ant Page 就會有更加詳盡解說有關遊戲詳情見到甜品我都流哂口水....好吸引的圖丫叫好哂野食,店員先送上兩杯雪芭作餐前甜品,味道不錯喔,好似冰沙咁!我點左杯芒果汁飲,嘩,好多果肉丫!外觀又靚,食物都好好味,佢既辣真係辣得好爽,海鮮都幾多種類別,又新鮮又好味,份量都算多架!傳統焗葡國雞飯個葡國汁真係好好味,好香濃的椰子味,但又不會覺得太甜,味道好適中,而雞肉亦煎過先再焗,整個飯都真係好好味,我極力推介
餐廳門口會放出餐牌供客人細閱
店內環境好大,感覺好舒服丫!
見到甜品我都流哂口水....好吸引的圖丫
雪芭
芒果汁
我點左杯芒果汁飲,嘩,好多果肉丫!
辣蕃茄海鮮意粉
傳統焗葡國雞飯
傳統焗葡國雞飯個葡國汁真係好好味,好香濃的椰子味,但又不會覺得太甜,味道好適中,而雞肉亦煎過先再焗,整個飯都真係好好味,我極力推介!
春卷
味道好香脆,一黎我食左兩條啦,好惹味丫,超正!
芒果拿破崙
女仔最後緊係要留番個胃黎甜品啦!
店員都有介紹話佢既甜品師父係甜品大師,亦都推介我地食芒果拿破崙,真係冇介紹錯,佢既酥皮又夠脆且個吉士又唔會好甜,味道真係一流,食完真係仲會想再食!好回味丫...
題外話/補充資料: 店內的服務員好有善,有笑容又有禮貌,環境夠大,光線好充足,好舒服的地方,食物亦好好味,價錢亦合理,好衛生
2016-03-08
慶祝紀念