招聘中
薪金面議
17天前
薪金面議
17天前
餐廳: 譚仔三哥米線 (西洋菜南街)
資訊:

唔講唔知,原來西洋菜南街嘅譚仔三哥係三哥跳出黎創業時,開嘅第一間店!呢間分店對譚仔三哥黎講可以話係別具意義!餐廳內重保留左一大幅舊店嘅相,充滿紀念價值!講返今次食過嘅野,試左唔少新野,真係令我對譚仔三哥更欲罷不能🤣【花膠胡椒雞美線】$48「美線」呢個名可以話係語帶雙關,一來配合返譚仔獨有嘅譚仔話,二來係食完有美顏效果😂 點樣美顏?睇下相都見到個米線有三大舊花膠,係三大舊呀!食完真係骨膠原up up up!🤗 d雞都好正,一碗有5、6舊雞,都好大舊,而且嫩滑!呢碗「美線」我一定會再食😋我老公都係叫左花膠胡椒雞美線,佢再加左魚片(加$12),好多塊魚片,好大塊!📣📣❗️❗️好消息,而家魚片同豬肚都係恆常可以加配喇!【口水三素】(加配價$14)三素包括有豆卜、鮮冬菇絲、雲耳,配埋三哥自家口水汁,有麻香,但唔會太辣,除左食油菜,食下三素都唔錯😋【蒜燒茄子】($16)茄子煮得夠腍,最正係面頭嘅蒜😍 唔係純粹一大陣蒜味,係少少燒焦嘅蒜香,食落係又香又蒜😋 而且茄子都幾多,同朋友share 真係岩哂!【土匪雞翼】$30/5隻真係黎親三哥都要叫,碟雞翼一送上黎,香香孜然味🤤 味道唔洗多講,大家都會覺得好食

【花膠胡椒雞美線】$48

📣📣❗️❗️好消息,而家魚片同豬肚都係恆常可以加配喇!

【口水三素】(加配價$14)

【蒜燒茄子】($16)

【土匪雞翼】$30/5隻

真係黎親三哥都要叫,碟雞翼一送上黎,香香孜然味🤤 味道唔洗多講,大家都會覺得好食,醃得好入味多汁,正!

【青蘋果梳打】(加配價$11)
我平時去食三哥就好少試特飲,因為怕中伏,同埋我好怕太甜嘅野😜 但今次賀一賀新開張,就即管試試啦!真係意想不到嘅好飲,飲落係清新青蘋果汁咁,唔會太酸太甜,配埋梳打真係絕配,我個人中意呢個味😍
重點‼️有愛玉😍😍 一邊飲一邊食下愛玉,中和返食米線嘅重口味,正呀😍

【熱情果烏龍茶】(加配價$11)
同樣係好fresh ,熱情果味好突出,唔會太酸,烏龍茶香四溢,清清地,好岩送米線呀!呢杯特飲係配寒天QQ,吸住食😜

⭕️‼️順便提一提大家,以前限定推出嘅【鹹檸梳打】,而家大家可以隨時叫喇!佢已經列入左三哥恆常飲品了,加配價$11👍🏻

環境方面:
經過重新裝修後嘅譚仔三哥,地方闊落左,所有嘅枱櫈都重新設計,有長枱、吧枱,重有一大一小圓形相連嘅枱,滿足到唔同嘅食用人數,遲d限聚令完左可以叫埋三五知己黎感受一下呢到闊寬嘅舒適,回味一下香港人都一定食過嘅味道😙