2012-12-09 69 瀏覽
270已經開咗一段時間,而家已經變咗做我既飯堂,當然有讚實要有彈,1)每當滿座既時候,出菜會慢同有時會亂,由於我已經係熟客,我會老實不客氣問多2次,仲試過叫佢攞張單逐樣tick2) 侍應比較生手,(特別part time 嗰d), 有問題問佢,佢又要問下人先。(有時見佢連枱號都會錯)講完彈,一定要讚1) 老板(娘)應該都係對食物有要求,同有良心 , 用料係非常足 我最like 佢地餐湯,磨菇湯並非罐頭湯,有好多磨菇蓉,甘荀湯一樣好足料2) 意粉,佢做到一啲都唔油,同有al dente 既感覺,而且味道好有外國home made feel,有回家既味道(hehe 如果你喜歡西菜) 我最like sundry tomato 雞球意粉,足料乾蕃茄同醃雅之竹,一啲都無將貨就價無變成hongkong style,讚! 仲有carbonara and 海鮮白汁意粉, good !3) 甜品比較少食,無咩 comment, 但係沙律同 火腿伴蜜瓜係唔錯既小食4)pizza , 都好新鮮鬆軟,但係, 如果加反開舖初期既薄餅底就更加好!因為而家呢個批底係
270已經開咗一段時間,而家已經變咗做我既飯堂,

講完彈,一定要讚

4)pizza , 都好新鮮鬆軟,但係, 如果加反開舖初期既薄餅底就更加好!因為而家呢個批底係2口子撐枱腳就會太飽, 食唔得多其他野
題外話/補充資料: Lunch 真係抵食,同樣既意粉or 意大利飯,正價會貴十幾蚊 仲有a la carte menu 無寫得好清楚,order 意粉or 飯 嗰價錢係包埋飲品或餐湯,而且侍應無主動提醒,做食客就要醒目啲先有著數