1K
2023-09-23 576 瀏覽
今晚去元朗搵食,在這區雖然有不同選擇,但這裡嘅服務同埋食物質素都讓人十分有質素!餐廳位置就在千色廣場附近,位置都十分方便,而門面以日本傳統嘉年華嘅燈飾作為裝飾,行過一定要打卡,就已經感受身在日本嘅感覺。而望見餐牌有不同選擇,近排有做優惠,所以點了這個至尊二人前套餐,因有澳洲龍蝦尾珍寶元貝,同另一個餐差多少少,既然都係一於食好啲!先來杯700ml生啤,大杯冰凍絕對係一個唔錯嘅開始和風牛油果紫菜沙律份量十足,整個沙律上放滿了牛油果之餘上面放滿了紫菜,作為前菜絕對健康跟住上枱嘅和牛拼盤分別有A5鹿兒島和牛西冷,紋理清晰細緻,肉質細膩,極具光澤,入口十分肥美十勝和牛貝肉,瘦肉較多,脂肪適度,有咬口感,燒起上來味道濃厚風味獨特十勝和牛肉眼頂,肉眼油花豐富,中心部分通常會有明顯的油脂,燒起特別惹火,入口肉質柔嫩和牛眼芯,嚼起來肉質軟嫩,入口即化,可以充分品嚐到油脂的甘甜並給予您無與倫比的感動米豚肉眼,肉身與脂肪的比例平衡得恰度好處,細嫩幼滑,口感柔軟的豚眼肉,在爐火上同樣惹火如感覺肥膩可配以生菜一齊入口,還有十分多汁鮮甜嘅菠蘿,讓你調節一下口腔味蕾當中跟餐還有和風温泉玉子紫菜飯,配埋燒和牛一起食都

先來杯700ml生啤,大杯冰凍絕對係一個唔錯嘅開始

跟住上枱嘅和牛拼盤分別有
當中跟餐還有和風温泉玉子紫菜飯,配埋燒和牛一起食都一樣可以清新一下口腔
一輪燒和牛後
珍寶元貝,肥大肉厚的元貝,吸收牛油的香味,份外鮮甜,連留在殼上的元貝汁也要喝掉
澳洲龍蝦,在對邊開嘅龍蝦🦞上加上牛油燒,口感彈牙鮮美,啖啖肉嘅口感真係十分滿足
最另人開心是在甜品上,和風雪糕,一個是用可石鍋上朱古力🍫十分香濃,
而另一個是碟上,上面以卡通形式畫了我同朋友的樣子,配上士多啤梨🍓雪糕🍦
店員對客人個種關注同細心,不只在食物上反映,是以傾談之間將你嘅回應繪畫出來,真心感激