2019-04-27
應該沒有什麼人會枇到在中環蘇豪區吃台灣菜吧就讓我們的味蕾飛一轉台北吧!!這裡的訂座永遠爆滿,來到後便明白了,位子不算太多,而且在寸金尺土的中環開店,店舖窄小是常識吧星期五晚上六時多WALK IN,入座前已經說明只有75分鐘用餐時間及只收現金OK後便被帶到吧檯位,出奇地坐得舒服,係出入有些少窄,感到SURPRISE既係咁岩左右兩檯都係普通話人一打開MENU,教人失望既係好多都貼住停售,連鎮店滷水都無...真心頹...兩位吃貨ORDER了四個菜最先上既係冷盤櫻花蝦烏醋燒茄子,好夠味,好FRESH,櫻花蝦有些少多餘之後上手繪雙色鹽酥雞,雙色醬分別係黑松露醬同柚子醬,柚子醬勁FRESH,用黎點好漏既炸雞完全係加分阿反而黑松露醬唔算太出色同夠味,其實佢比我既感覺係唔似鹽酥雞,反而似韓式炸雞之後上既係黑松露玉米蛋餅,反而呢道菜既黑松露醬出D,但中間D栗米唔甜同埋蛋餅個皮可以再做薄少少..最後到既係主廚牛四寶湯麵,入面有牛展,牛筋,牛肚,蛋同小棠菜,牛展同牛肚係又淋又滑又入味,但成碗麵既敗筆係D麵麵質好奇怪,唔係平時食開既果種台灣牛肉麵既麵質,錯哂飲品我o地ORDER o左鮮芭樂苦瓜汁,苦瓜真的有點
就讓我們的味蕾飛一轉台北吧!!
兩位吃貨ORDER了四個菜
麵質好奇怪,唔係平時食開既果種台灣牛肉麵既麵質,錯哂
但我滿腦子以為佢會好似台灣夜市飲既蜂蜜苦瓜汁咁好飲...點知唔係..但佢又真係幾解渴既
下次等我黎試埋佢既甜品先