2018-09-02 54 瀏覽
呢個月差唔多日日落雨😢,約左星期六去cwb行街,行左一陣就由驟雨變滂沱大雨😭,咁無謂行黎行去,見到tower 535 個到好似有野食,咁就入去避雨再睇下有咩揀。好意外❤️ 因爲佢由第4層開始係商廈,所以如果唔係落雨都唔會行左入黎😆。呢一間餐廳係三樓,佢個環境好開陽,係個落地大玻璃窗隔離,等陽光照入黎,另外樓底又高。👍🏼⭐️入面嘅座位好舒服,無論係sofa定椅都好乾淨舒服。⭐️仲有USB 叉電,呢d真係加分位。⭐️佢個lunch set menu 種類都幾多,我鐘意佢可以揀單點or combo 即係set。我地今次叫左2個set 再單點一個沙律。⭐️Daily soup - mushroom soup 好多mushroom,味道有好香濃嘅mushroom 味,唔係出面普遍creamy 個款。呢個我幾鐘意,真係有啖啖磨菇嘅感覺。⭐️Caesar salad (+smoked salmon) -single 👍🏼呢個係我單點嘅沙律,好意外佢會有隻蛋比我,仲要係流心。🤤沙律個菜好新鮮,食落去好脆好爽口。👍🏼芝士,麵包糠同煙肉乾個份量啱啱好,另外好欣賞佢個沙律醬唔會落太多。❤️令到我食到本身個沙律嘅新鮮同味道

我地今次叫左2個set 再單點一個沙律。

⭐️Daily soup - mushroom soup

呢個係我單點嘅沙律,好意外佢會有隻蛋比我,仲要係流心。🤤沙律個菜好新鮮,食落去好脆好爽口。👍🏼芝士,麵包糠同煙肉乾個份量啱啱好,另外好欣賞佢個沙律醬唔會落太多。❤️令到我食到本身個沙律嘅新鮮同味道,而唔係剩係得沙律醬嘅味。👍🏼

⭐️Carbonara - main course 👍🏼
好味道!佢個carbonara sauce 整得好好,cream 味夠,再撈埋隻蛋嘅蛋黃🤤👍🏼。 另外一讚係個意粉嘅硬度,佢唔會太林,小小硬身,呢d先係西餐嘅意粉。👏

⭐️Wild mushroom truffle risotto - main course
又cream 又cheese ,完全抵擋唔住,所以叫左佢。好多料,不論係mushroom 定truffle。佢仲會係入面加左black pepper,令到有少少辣咁。👍🏼睇落以為岩岩好,但都幾飽😂,可能因為cream sauce。

⭐️Drinks - mocha and lemonade
好可愛嘅熊仔拉花啊❤️

服務員嘅態度都好友善😊 出面落唔停雨,但有咁舒服嘅地方食野同傾計😚,心情都好番d。價錢又合理,好開心搵到新地方。會再黎的。😝