2023-04-17 138 瀏覽
🌶️野山椒泡鳳爪:我最喜歡嘅野山椒泡鳳爪係一道非常辣嘅菜式。鳳爪煮得好腍好入味,加上啲辣椒同埋野山椒嘅調味,真係好好味。如果你係辣嘢控,一定會鍾意呢道菜式。🫁夫妻肺片:夫妻肺片係一道非常清新爽口嘅涼菜,夏天食最岩啦。肺片切得薄薄嘅,醬汁微辣,加埋啲蒜蓉同香油,味道非常香醇。食完之後,口感清爽,令人非常愉悅。🐷咕嚕肉:咕嚕肉係一道非常有中國特色嘅菜式。啲肉香味同啲醬汁嘅味道都好豐富,啲肉煮得好腍,同啲菜一齊食真係好開胃。如果你鍾意食肉嘅話,咕嚕肉絕對係一道非常值得一試嘅菜式。🦐瓦罉焗胡椒海蝦:瓦罉焗胡椒海蝦係一道非常獨特嘅菜式,利用瓦罉嘅特性,將海蝦煮得啱啱好。海蝦好鮮甜,胡椒嘅香氣都非常濃郁。焗得啱啱好嘅海蝦,質量同味道都非常出色。🐃水煮滑牛肉:水煮滑牛肉係一道非常辣嘅川菜,但係味道真係好鮮美。牛肉切得薄薄地一片,味道好鮮美,加上辣椒嘅調味,真係令人食欲大開。如果你鍾意食辣嘢同埋牛肉嘅話,一定要一試呢道菜式。我同我老公都讚口不絕,決定下次同奶奶再黎。
🌶️野山椒泡鳳爪:
🫁夫妻肺片:
🐷咕嚕肉:
🦐瓦罉焗胡椒海蝦:
🐃水煮滑牛肉:
我同我老公都讚口不絕,決定下次同奶奶再黎。