2023-11-22 288 瀏覽
觀塘🇭🇰 讚口不絕私房菜✨👏🏻.同屋企人食生日飯,想食中菜但又唔想咁大路去酒樓,搵左呢間《榮哥廚房私房菜》 果然無錯😚 家中長輩們都大讚好好食👏🏻👍🏻💯.🔸川蜀味王時令田雞煲 $𝟐𝟎𝟖田雞煲熱辣辣 麻辣味好香 田雞超入味😋 望落細細煲 但份量都唔少!.🔸蜜鮮鳳梨柔嫩安格斯牛里肌肉 $𝟑𝟒𝟖原隻菠蘿上🍍 賣相100分 菠蘿酸酸甜甜 牛里肌肉都好嫩 唔會煮得太熟 咬落一啲都唔會韌👍🏻.🔸懷舊盤龍鱔 $𝟔𝟑𝟖(時價)好大條鱔 一條約2斤重 食極都仲有但係都食唔停口 鱔肉好嫩口好滑 啖啖肉~😚.🔸黑松露醬炒花尾躉班球配鮮蘆筍 $𝟑𝟐𝟖一上菜就聞到好香黑松露味🤩 啖啖肉 無骨 蘆筍都好鮮甜 超快清碟😛.🔸九肚魚鍋貼 $𝟐𝟑𝟖炸得好脆好香 九肚肉有少量芫茜 食落更有味道👅 唔食芫茜的我都覺得好食~.🔸慢煮西班牙黑毛豬粉嫩叉燒 $𝟐𝟔𝟖識食一定食半肥瘦叉!肥瘦岩岩好 真係好粉嫩🤩.🔸招牌茶王燻雞 $𝟒𝟎𝟖必食嘅招牌菜 好似炸子雞咁但係有茶葉燻過嘅味 雞皮又薄又脆 雞肉好滑😛.🔸榮哥亂炒王 $𝟐𝟏𝟖有魷魚🦑韭菜花 紅蘿蔔絲🥕 蝦🦐 絕對唔係hea炒 好足料😛.🔸水鄉蝦醬芥蘭苗煲 $𝟏𝟗𝟖好重蝦醬味
觀塘🇭🇰 讚口不絕私房菜✨👏🏻
🔸川蜀味王時令田雞煲 $𝟐𝟎𝟖
川蜀味王時令田雞煲

🔸蜜鮮鳳梨柔嫩安格斯牛里肌肉 $𝟑𝟒𝟖
蜜鮮鳳梨柔嫩安格斯牛里肌肉

🔸懷舊盤龍鱔 $𝟔𝟑𝟖(時價)
懷舊盤龍鱔

招牌茶王燻雞

🔸榮哥亂炒王 $𝟐𝟏𝟖
榮哥亂炒王

🔸水鄉蝦醬芥蘭苗煲 $𝟏𝟗𝟖
好重蝦醬味 超級香🤩 肉碎配蝦醬好香 配白飯食一流 芥蘭都好新鮮
水鄉蝦醬芥蘭苗煲

🔸他鄉炒米絲 $𝟐𝟑𝟖
超有驚喜💯 24個月西班牙黑毛豬火腿配福建莆田米粉,用極幼嘅米粉 蛋絲 火腿絲炒成 食落好乾爽 唔會痴埋一舊🥳
他鄉炒米絲

每樣菜底都好驚喜 賣相靚之餘仲好味道👅 鐘意食中菜就要黎試下呢間私房菜🥳 除左散叫 佢地仲有套餐 方便一啲選擇困難症嘅人去食😂
總結就係:大推💯‼️
📍榮哥廚房私房菜