2013-09-15
其實去食之前睇過openrice食評, 一般都係話食物質素普通, 唔係好值之類, 所以期望唔高兩個人, 叫左個醉雞, 撈擔擔面, 金牌小籠, 菜, 同埋早兩日見到試食團有好多人提起的朱古力小籠野食好快就到齊 (其實我會以為朱古力小籠係甜點, 會在主菜差唔多食完至上的...) 其實味道同質素都唔錯吖, 雖然無話邊樣特別出色, 但generally都係中上, 而且份量大都比我心目中多(少少咁啦)但最抵讚的, 係餐廳的服務. 因為啲野食一次過到齊, 我地又唔想放涼晒個甜點, 驚個朱古力會變返硬...所以唯有用返金牌小籠個籠冚住. 待應行過見上面個籠係吉的, 就唸住幫我地拎走, 我地解釋係想要來冚住下面的朱古力小籠, 然後佢就好貼心咁話, 不如拎籠蓋俾我地, 蓋得好啲~ 呢個我已經覺得佢好細心~<3到我地食完正餐唸住食朱古力小籠時, 覺得都好似已經放涼晒...咁啱呢個時候有個侍應行過, 我厚住面皮咁問佢, 可唔可以幫我地拎返入廚房蒸返熱佢? 佢唸左唸, 微笑的話"好啦" 我個心真係甜晒~<3<3<3 其實真係無預佢會肯, 只係唸住即管問下; 加重佢地workl
但最抵讚的, 係餐廳的服務.
到我地食完正餐唸住食朱古力小籠時, 覺得都好似已經放涼晒...咁啱呢個時候有個侍應行過, 我厚住面皮咁問佢, 可唔可以幫我地拎返入廚房蒸返熱佢? 佢唸左唸, 微笑的話"好啦" 我個心真係甜晒~<3<3<3 其實真係無預佢會肯, 只係唸住即管問下; 加重佢地workload我都唔太好意思, 所以大家都記得下次叫甜點記得食完小菜至叫啦!
以呢個地點, 又坐得咁舒適闊落, 咁既quality, 咁既價錢算係fair; 加上咁窩心的服務, 抵晒!