2022-06-27
🌟Bold Coffee。深水埗🌟(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑夢王。卡邦尼意粉 Carbonara ($108)一上枱就比佢隻好似太陽既蛋黃吸引住,又圓又飽滿,上枱影完相再撈勻佢就可以開始食喇😎佢既汁係超級濃郁,同埋好掛麵,所以食每一啖都十分好味,食到停唔到口😋而且佢既煙肉都唔似平時,係厚切既粒粒煙肉,幾特別同有口感😎牛油果炒蛋酸種多士Avocado & Scrambled Egg on Sourdough Toast ($88)呢碟就正正常常喇,因為要留肚食甜品就叫左呢個輕便啲既主菜,上枱時間等左比較耐🥹啲蛋唔算特別滑,牛油果醬都夠多既,不過食落有啲啲酸左咁,所以唔會特別推介🥲烤棉花糖朱古力牛角包窩夫S’more Croffle ($88)呢個一上枱就嘩左一聲,好打卡able呀🥰🫶🏻佢係即叫即整,熱辣辣上枱,Croffle係近期大熱,個樣似窩夫,但切開係牛角包既質地😎😎切開一啖牛角包窩夫,再加埋上面溶左既棉花糖以及凍冰冰既朱古力雪糕,簡直係無得彈呀🤭🤭🤭Flat White($45)原本想叫Cold brew,點知佢話冇喎,就叫左杯Flat White飲下,但係就真
(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
夢王。卡邦尼意粉 Carbonara ($108)
牛油果炒蛋酸種多士
烤棉花糖朱古力牛角包窩夫
S’more Croffle ($88)
Flat White($45)
原本想叫Cold brew,點知佢話冇喎,就叫左杯Flat White飲下,但係就真係麻麻地,少少燶左既感覺,同埋拉花係飲左幾啖之後就自己消失左變曬泡泡🙈🙈
價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
正常既cafe價錢喇,食物份量都算正常既,唔會話好細份/食唔飽😝😝個人感覺黎講意粉抵食過Sourdough🙈
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
位於深水埗基隆街,附近都係一啲小店cafe或者布行,星期日去到條街都比較靜,悠悠閑閑咁🤩當日冇揸車搭左地鐵,係深水埗站A2出唔出黎大約行10分鐘,天氣熱加曬都有啲辛苦呀,不過好彩去到唔使等位即刻入得😎cafe出面都有啲咪錶或者啲人都係double park,係睇下你會唔會想博一博喇🤪
環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑
佢既主題係以有為主,Bold我估應該係中文字「布」既同音😝入面既裝修都係用左好附色彩繽紛既布條,因為太多人所以唔好意思周圍影🥲連Menu佢都係用左布整,好有心機🫶🏻成間鋪頭個設計都好靚,坐得好舒服,連廁所既設計都好靚好乾淨,去到一定要參觀一下,好少可見到cafe有咁好既洗手間🥰
性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
呢間cafe既主題黎講都幾特別,以布黎裝飾,環境舒服又適合打卡🤭味道黎講意粉同甜品都品錯,但其他就有進步既空間🤪係咁熱既日子黎講,假日唔使排隊都算係幾吸引,但始終係地鐵站行過去都唔算特別近,所以預番行完過去會出曬汗🤣🤣🤣🤣