2023-05-14
一年一度母親節又到,今次母親節唔小心撰左呢間餐廳,原本以為咁多人食又話咩銅鑼灣米芝連咁應該幾唔錯,點知期望愈大失望愈大🤢 母親節之4人餐👨👩👦👦$1288 九轉小腸口感爽彈,濃味但味怪 ,少油膩,食完一舊唔係幾想夾第二舊蝦苗頭水紫菜一大堆紫菜舖面加片薄瓜圍住,酸酸地咁,但食多幾啖就食唔落口,感覺就係食緊一撮酸紫菜,唔係幾識欣賞板栗海參煲賣相比較正常,有幾條小海參,整體味道正常,栗子都夠淋,燒豬肉就比較難入口,醬汁算咸度適中金湯時蔬鹹蛋黃湯底,d菜煮得偏生偏硬,味道可以,但口感較差莆田農家蟶溜湯賣相麻麻,飲落偏酸,材料上既配搭感覺同小蟶子唔算好夾,只可以話真係好一般蒜蓉蒸海蟶賣相相對好少少既一味,夠蒜味,食落雖然稱唔上鮮但都叫正正常常興化炒米粉賣相差少少,有唔同材料炒埋一堆,味道非常普通,填肚之選薄荷枇杷凍整體味道偏甜,果肉酸酸甜甜還好,枇杷凍就甘甘甜甜,可能太甜,食食下撈底見有小🦟黎痴餐,吃不下去🤢💸4人茶芥共$96💸母親節88折優惠💸需加一🫶🏻溫馨提示:book左臺可能都要等多半個鐘
母親節之4人餐👨👩👦👦$1288
九轉小腸
口感爽彈,濃味但味怪 ,少油膩,食完一舊唔係幾想夾第二舊
蝦苗頭水紫菜
板栗海參煲
金湯時蔬
鹹蛋黃湯底,d菜煮得偏生偏硬,味道可以,但口感較差
莆田農家蟶溜湯
蒜蓉蒸海蟶
興化炒米粉
賣相差少少,有唔同材料炒埋一堆,味道非常普通,填肚之選
薄荷枇杷凍
💸4人茶芥共$96