2023-09-20 215 瀏覽
終於都忙完手頭上嘅工作😮‍💨所以今晚就約咗BFF食生日飯,佢揀咗尖沙咀韓國人主理「清潭韓國餐廳」,結果不似預期😓人頭$500位,食物質素同價錢唔成正比。。。前菜七碟泡菜、茄子、魚餅、豆芽、西洋菜、薯仔、魷魚絲茄子最好食,辣辣地又腍又入味泡菜味道不太適合個人口味,得個酸字魚餅口感比較煙靭薯仔唔夠入味其餘普普通通豬肉包菜餐牌圖片同實物不太相乎,明明見到餐牌份量好多,但上枱就只有兩行五花腩,份量都係其次,肉質比較乾身,冇乜味道,要點辣醬加泡菜黎食海鮮煎餅❌❌❌本來海鮮煎餅係做得不錯,有大量魷魚同葱,入口外脆內軟,但係我食食吓嘅時候居然食到一條好尖嘅膠條喺入面,吐返出黎都未黎得切影相,侍應已經立即收走條膠條同埋取消咗個海鮮煎餅,其實真係好危險,食咗落口真係會吉穿喉嚨❌❌❌明太魚片拌麵醬汁味道奇怪,有少少酸辣味同酒味,只食到一條魚片其餘都係蘿蔔條辣炒魷魚取消咗海鮮煎餅,我哋就換咗辣炒魷魚,呢碟最好食,魷魚爽口彈牙煙靭配上洋蔥同甜辣醬汁撈麵好夾,但係餐牌上張相好似唔係咁樣。。。📍清潭韓國餐廳 (尖沙咀)尖沙咀廣東道116-120號海威商業中心4樓人均消費:$500食物:⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️

前菜七碟
泡菜、茄子、魚餅、豆芽、西洋菜、薯仔、魷魚絲
茄子最好食,辣辣地又腍又入味
泡菜味道不太適合個人口味,得個酸字
魚餅口感比較煙靭
薯仔唔夠入味
其餘普普通通

豬肉包菜

海鮮煎餅❌❌❌

明太魚片拌麵

辣炒魷魚

📍清潭韓國餐廳 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道116-120號海威商業中心4樓

人均消費:$500