餐廳: 尚善
資訊:

2011-09-17 40 瀏覽
在上環的日本餐廳實在唔多,知道呢度有其實想試好耐,有一晚一有機會就二話不說去試試。是晚full左大約9成,幸好都仲有位俾我地,呢度d裝修都幾和式風味,食物選擇都幾多,對我呢d有選舉困難症既人黎講,梗係由朋友發板叫食物。 前菜拼盤有數款小吃,分別係鰻魚伴忌廉芝士,芒果汁,番茄果凍,鮎魚,甜番薯等,個燒鰻魚好得,肉質夠嫩滑,仲有我最愛的芝士,唔贊唔得,另外番茄果凍亦夠清新,不過唔夠鰻魚那個特別 壽司拼盤分別有卷物同魚生壽司,我既焦點當然係魚生啦,雖然侍應有遂件介紹過,不過食完就真係唔記得左,我食左既有海膽壽司,夠鮮甜,入口即溶,另外仲試左冇記錯應該係拖羅刺身果件,呢件啖啖肉,多肉得黎唔會韌,仲食得出好juicy的感覺煮秋刀魚D骨腍到可整條吃,我呢d怕骨的人就岩哂,因為一向怕秋刀魚那細小的骨,這個煮法夠心思,令我食左唔少另外仲叫左d牛肉稻庭烏東,牛肉夠肉味,烏東就比外面食的彈牙爽口,整體黎講都唔錯既d食物,會介紹朋友去食!

前菜拼盤

壽司拼盤