2019-07-25
近來天氣炎熱,搞到都冇乜胃口食嘢🙈早幾日同男友係旺角兜來兜去都唔知食乜好😌點知行行下見到間應該都算新嘅小店,主打手工製意粉🤔比較特別,就試試佢啦好好彩地唔洗等位,入到去冷氣都幾足🤣好爽呀‼️雖然店舖面積唔大,座位之間都算有啲空間,椅下面有籃俾人擺嘢,坐得都算舒服👍🏻 見到隔離檯啲嘢食細細份,就慶幸本身唔算太肚餓,每人叫左一個套餐都應該可以夠飽嘅😂(戰鬥力正常時嘅我一定唔夠飽)首先揀左 #番茄汁自家製醃肉配手製闊麵 ($86)😋個醃肉咸咸地,有少少似譚仔啲腩肉😛加埋個蕃茄辣汁,微辣少酸好惹味,淨係撈汁我都可以食哂成碟闊麵😚手製闊麵有咬口,而且面積夠大,可以沾好多汁😍正到呢‼️之後到 #菠菜葉車打芝士及馬蘇里拉芝士手作薄餅 ($86),個名好長😂我揀佢係因為有兩種芝士,感覺上味道已經有左保障😂但係我冇諗過個樣會係咁green🤣老實講,賣相真係有改進嘅空間😆但味道係有家的感覺😆唔知點形容好,佢調味係偏淡😚好似媽媽盡量用天然調味嚟整嘢食咁,唔似一般食肆落味精😚個薄餅邊位好脆,而有芝士嘅位又好有咬口‼️啲菜擺係上面雖然好似唔太靚,但就中和左個油膩感👍🏻有實際嘅作用跟餐有飲品👍🏻揀左 #自家製凍水果冰茶
跟餐有飲品👍🏻揀左 #自家製凍水果冰茶,用錫蘭茶浸泡蘋果同橙,加入左少少糖漿😍感覺好清新,因為甜度真係好低,凍凍地飲落好舒服😍同埋細心嘅店主話因為驚落冰會整淡左啲杯茶,所以係直接雪凍左啲茶而唔係即沖即加冰整凍😆飲到最尾個味道都始終如一‼️
總括嚟講,重味道多過重賣相嘅食友絕對應該試下‼️😍但係你想相機食先嘅,我諗呢間就未必適合你🤣因爲有相你睇啦,啲食物飲品都係實而不華,唔會係好搶眼的🤣