2022-08-26
由於食物上檯都無乜特別,所以一開始無影相,但食食下覺得好鹹。講真,唔係話勁難食既,但都未好食到要再幫襯。味道鹹之餘仲好重味精,成個下晝不斷飲水都搞唔掂。我呢d千年CD-ROM都走出唻寫食評,一係就好正一係就好劣,今次就正正因為服務態度極惡劣喇~早幾個月同同事想去試下,一行三人,但嗰個疑似老闆既中年女人就話要2+1分開坐(?!),咁我地就問可唔可以等一張差不多食完既4人檯,佢話唔可以,然後問我地究竟入唔入,我地都未答佢,已經叫左後面等位既熟客入去,非常無語,唯有放棄唔食。今日同事二人經過,見無人等位就諗住畀多次機會啦,可能上次佢地只係太忙燥底姐。當時店入面有幾張空既4人檯,但侍應都示意我地去搭一張已經坐左兩個人既4人檯,呢點我地明既,留返張4人檯招呼4人客。隔籬兩個女仔食得好快,我諗佢地大概15分鐘食完,諗住慢慢飲杯野傾下偈,但呢個時候店員已經急不及待要去收野,搞到個兩個女仔好唔好意思咁走左。環境睇落四四正正,不過勁迫,傾偈差不多要嗌出唻咁,因為人同人之間太密集,每一檯客都傾緊偈,非常局促。我同同事繼續食緊個兩碟好鹹既意粉啦,然後呢個時候個男侍應走唻問我地可唔可以轉去二人檯,我話我差不多
我同同事繼續食緊個兩碟好鹹既意粉啦,然後呢個時候個男侍應走唻問我地可唔可以轉去二人檯,我話我差不多食完喇,可唔可以畀我地食埋就走?佢話佢幫我搬d野去二人檯。然後個中年女老闆走埋唻問咩事,個侍應話我地唔肯搬檯,個中年女老闆就立刻提高聲量單單打打。跟住我同事因為由畀錢買野食已經開始受氣,佢再忍唔住喇,就講返上次我地想等4人檯都唔畀等,今次就要我地讓座,係咪睇人唻蝦?個女老闆繼續用非常有骨既音量語氣話唔緊要,你咪唔好搬囉。
再之後有另一檯4人客食完走,佢又無啦啦提高聲量話唔該晒人地,非常小學雞。