2023-10-30 37 瀏覽
入秋了,天氣乾燥,我覺得自己飲水都唔夠,最好有野食可以滋潤下雪雪木瓜燉桃膠秋冬滋潤的糖水,有雪燕,香甜清潤的木瓜,仲有大粒又晶瑩的桃膠,煙韌的芋圓,熱食的糖水很暖和。桃膠豆乳 桃膠大粒,呈現琥珀色,無雜質,仲有豆乳很香滑,無糖,我在家中倒出黎,再用微波叮熱,很養生。西瓜豆乳 老公很喜歡清甜的西瓜粒,估唔到跟豆乳甘夾,仲有粒粒西米,很有口感。牛油果鰻魚玉子粢飯 栥飯很香糯,鰻魚肥美,玉子很香蛋味,仲有健康軟滑的牛油果,配料很香脆。薑汁夠薑豆花 媽媽喜歡熱豆花,豆花濃郁的豆香,薑汁甜甜的,記得要拌勻先好食,吃起來滲透了薑味。多芒仙草 爽爽喜歡大大粒又甜既芒果粒,仲有底層既芒果汁係很香甜,仙草香軟又滑溜,食到停唔到口。

雪雪木瓜燉桃膠

桃膠豆乳