2019-06-24 166 瀏覽
大家都知旺角好多間沙嗲王,成日同朋友都覺得佢既野幾好食,不過硬係唔約食呢間。今次終於搵到機會啦。😂-日式蟹粉豆腐鍋配飯食過沙嗲王既朋友們都會不約而同大讚呢個蟹粉豆腐鍋!😳佢真係好好食,石鍋熱辣辣,裡面既蟹粉豆腐份量好多,蟹粉味相當濃郁!😱食落去會有沙沙地既口感,好似而家好興既咸蛋黃炸物咁。因為佢好濃味,所以唔洗驚撈唔到飯食,你反而會擔心唔夠飯去撈。😆-芝士紅酒汁薯條鐘意食小食既藍妹,真係好鐘意食薯條。😍薯條中等粗幼,炸得香口適中。芝士淨係面頭先沾到,有啲少呢。紅酒汁怪怪的,藍妹認為冇左會好啲。😯-椒鹽脆豆腐椒鹽既炸豆腐真係冇得輸,個皮夠香脆夠薄身,豆腐又夠滑!-仲叫左個雞翼嫁,可惜大家太餓,到藍妹記得要影既時候,已經冇哂。🤦‍♀️叫左一炸一燒,個雞翼合格既,炸既會好食啲,燒既不過不失。-總括黎講,沙嗲王依然保持住水準,唔好期待會驚為天人,但係至少冇退步。晚飯黎講,價錢尚算合理,亦可以坐好耐,聚會既不失為好選擇。
今次終於搵到機會啦。😂
日式蟹粉豆腐鍋配飯
食過沙嗲王既朋友們都會不約而同大讚呢個蟹粉豆腐鍋!😳
食落去會有沙沙地既口感,好似而家好興既咸蛋黃炸物咁。

芝士紅酒汁薯條
鐘意食小食既藍妹,真係好鐘意食薯條。😍
薯條中等粗幼,炸得香口適中。
椒鹽脆豆腐
椒鹽既炸豆腐真係冇得輸,個皮夠香脆夠薄身,豆腐又夠滑!

叫左一炸一燒,個雞翼合格既,炸既會好食啲,燒既不過不失。

晚飯黎講,價錢尚算合理,亦可以坐好耐,聚會既不失為好選擇。