2017-07-26 1309 瀏覽
係網上見到呢間台灣菜評價唔錯呢晚特登過去試下但未過馬路已經見到不祥既景象, 就係好多人排隊 無辦法啦,一場黎到我哋地照 拎飛等啦,差唔多等左半個鐘先有得入裝修幾有舊式台灣風味,可惜入面唔算好大,座位比較迫喺出面排隊時就已經睇曬餐牌有咩食,所以一入黎已經即刻可以落單叫左個細嘅滷肉飯,可惜侍應話當日賣曬就轉咗肉燥飯肉燥比滷肉瘦,味道都ok, 不過唔夠多汁撈黎食,下次都係要食返滷肉飯先得 炸豆腐拼鹽酥雞炸豆腐炸得出色,薄薄既外皮好似薯片咁脆, 入面豆腐又滑又嫩而鹽酥雞就一般水準,炸粉都算薄,不過用雞胸肉就鞋左D五味小茄子,賣相唔錯,醬汁惹味滿漢大塊牛肉麵,好大碗,配料多又足,有花枝丸,金錢展,牛筋,牛腩識飲就梗係飲湯先,雖然個湯有d油膩,但有好濃郁既牛湯味,仲有少少藥材味而配料之中,金錢展肉厚,質感軟腍,最好食牛肉麵跟餐+$12可以要特飲,要左洛神花茶,最適合係咁熱既夏天飲,又解渴清熱,味道唔算好甜,甜酸適中
係網上見到呢間台灣菜評價唔錯
呢晚特登過去試下
但未過馬路已經見到不祥既景象, 就係好多人排隊

裝修幾有舊式台灣風味,可惜入面唔算好大,座位比較迫

叫左個細嘅滷肉飯,可惜侍應話當日賣曬就轉咗肉燥飯
肉燥飯

炸豆腐拼鹽酥雞
炸豆腐炸得出色,薄薄既外皮好似薯片咁脆, 入面豆腐又滑又嫩
而鹽酥雞就一般水準,炸粉都算薄,不過用雞胸肉就鞋左D
炸豆腐拼鹽酥雞

炸豆腐

鹽酥雞

五味小茄子,賣相唔錯,醬汁惹味
五味小茄子

而配料之中,金錢展肉厚,質感軟腍,最好食

滿漢大塊牛肉麵

洛神花茶