2023-12-28 444 瀏覽
將軍澳宜家都有好多嘢食,當中不乏好味嘅餐廳,今日同朋友嚟到coffee Break食個dinner,吹下水,幾寫意。叫左dinner set for 2 $398,有齊餐湯,前菜,主菜,甜品。餐湯西蘭花忌廉湯,熱辣辣,質感順滑,唔錯。🥓白酒蕃茄青口配香草包菜色彩鮮豔,青口新鮮,而且蕃茄的酸甜味與白酒的香氣幾夾,感覺清新。香草包則外脆內鬆軟,完美搭配了蕃茄青口的風味。 🥩香煎美國安格斯肉眼扒肉眼扒煎得剛好,切開後肉色粉嫩,散發著濃郁的肉香,令人食指大動。搭配牛油同蒜頭,更惹味。 🦞龍蝦汁海蝦忌廉意粉龍蝦汁濃郁香濃,蝦肉質鮮嫩,每一條意粉都完美地沾滿了龍蝦汁,入口滑順,唔錯。🔸雜莓乳酪 +$18🔸香蕉乳酪+$18雜莓乳酪酸甜可口,有益力多味。而香蕉乳酪則帶有濃郁的香蕉香氣,幾好。甜品係朱古力蛋糕質感軟綿濕潤,味道唔太甜,為呢餐作結。

餐湯
西蘭花忌廉湯,熱辣辣,質感順滑,唔錯。

🥓白酒蕃茄青口配香草包
香草包則外脆內鬆軟,完美搭配了蕃茄青口的風味。

🥩香煎美國安格斯肉眼扒

🦞龍蝦汁海蝦忌廉意粉

🔸雜莓乳酪 +$18
🔸香蕉乳酪+$18
雜莓乳酪酸甜可口,有益力多味。
而香蕉乳酪則帶有濃郁的香蕉香氣,幾好。

甜品係朱古力蛋糕
質感軟綿濕潤,味道唔太甜,為呢餐作結。