2023-08-11
大風大雨的日子,一行人搵食搵到元朗,幸好有車,🚗🚘否則不可能在這裡開餐,從北角到元朗午餐都算神心😜😜。打開午餐餐牌好多選擇,我地人多,每人選一個大家分享,再點一些其他的特色菜,就有一個非常豐富的午餐。午餐套餐是普通的泰菜,特別菜式就選了大冬陰功湯,招牌菜金磚蒜蓉包🍞,仲有一個更加特別的南瓜軟殼蟹🦀🎃。食物擺滿一臺,午餐包飲品,要特色飲品就加錢。成班人食得好開心,冬陰功湯好夠味,內容豐富,好多蝦🦐🦐同蘑菇🍄🍄,唔算辣🌶🌶夠曬惹味。最特別喺南瓜軟殼蟹,軟殼蟹炸得好香,整個南瓜焗得香軟,裝住啲咖哩汁,配埋一齊食簡直一絕,食到不停口。我們坐在窗邊的位置,窗外有一個錦鯉魚池🐠🐡🐟,旁邊種了綠植,下雨的日子,景象真是浪漫點點♥️,鯉魚🐠戲綠荷,美極了。🥰🥰食完主食就到甜品,點了個拼盆,樣樣齊全,心滿意足。美中不足的是,餐廳的通風系統不良,油煙都罐回室內,不能久坐,有待改善。
午餐包飲品,要特色飲品就加錢。成班人食得好開心,