2021-03-14 476 瀏覽
有事要去中環一趟,中環友就約食lunch,今次佢就揀咗食 alfafa。店員見到我哋有兩個人就推介「二人套餐」,$199就有餐湯、2款主菜、甜品及餐飲,立即決定叫呢款。是日餐湯每日嘅湯應該唔同款,今日就係雜菜湯,好清甜又無負擔,附送的麵包都好好食。Alfafa超級沙律配煙三文魚材料好豐富,有牛油果、煙三文魚、羽衣甘藍、西蘭花、蘋果、車厘茄、奇亞籽、三色藜麥,加上檸檬奇亞籽汁,食到好多唔同,好fresh,煙三文魚仲好肥美。食埋塊麵包真係好飽!未來漢堡配薯條薯條即炸超正,未來漢堡大大個,入口好似牛肉唔會太乾,加上牛油果、生菜同蕃茄都好新鮮,唔係素食者都要試下!咖喱雞卷 $25朋友好想食,於是點都另外叫一個,外脆內有濃濃咖喱味,仲食到雞肉添!朱古力蛋糕配雲呢嗱雪糕雲呢嗱雪糕球size同心太軟一樣大小,好大球!朱古力蛋糕又香又濃,有淡淡杏仁香,唔會太甜,同雪糕超夾!錫蘭奶茶茶香奶滑,午餐飲好醒神!伯爵茶雖然係茶包茶,但都好清香。現場裝潢用上不膽的顏色,鮮豔的做餐桌、餐椅色,牆身就用柔和色,成個感覺好活潑。另外要提下店員全部好友善,除咗落單會主動提供建議外,連執檯嘅姨姨都好好禮貌會傾兩句,感受到
二人套餐
是日餐湯
是日餐湯
咖喱雞卷
咖喱雞卷 $25
錫蘭奶茶
錫蘭奶茶
茶香奶滑,午餐飲好醒神!
伯爵茶
伯爵茶
雖然係茶包茶,但都好清香。
現場裝潢用上不膽的顏色,鮮豔的做餐桌、餐椅色,牆身就用柔和色,成個感覺好活潑。另外要提下店員全部好友善,除咗落單會主動提供建議外,連執檯嘅姨姨都好好禮貌會傾兩句,感受到人情味。

門口

餐單