2021-04-27
好耐冇食台灣野啦😃 旺角通菜街呢間小店嘅台灣野食好味又抵食😍 地方雖然唔大,但木嘅裝修幾有親切感。見到餐廳有簡單綠葉佈置,望上去幾舒服。2人套餐 $238 可以揀5款食物,加兩杯飲品,好扺食!怪味雞見到咁大pat醬完美覆蓋咗啲雞,就知道有幾惹味😃 怪味醬汁酸酸甜甜好特別,醬汁濃郁,雞件冰涼口感,有啲似食緊口水雞,就係冇辣味。腐皮蚵卷估唔到腐皮包住蠔仔食口感又幾好,外脆內軟,而且份量好多,每一口都食到蠔仔,點辣醬食更加好味。涼伴茄子茄子表面嘅醬汁香味十足,茄子內裏軟軟外皮硬身,好香,仲好入味,有說不出嘅好味😍 肉臊飯細細碗好有台灣食物嘅感覺。表面嘅肉臊超正,肉碎大粒,濃稠度適中,唔會太稀,份量都幾多,啱啱好可以撈唒碗飯。擔擔麵擔擔麵都有伴肉臊,醬汁香濃,有麻醬香味。麵條粗身,醬汁份量啱啱好,超好味😋 好有台灣嘅感覺。芝麻珍珠奶茶 芝麻香濃,奶味十足,好飲。珍珠奶茶茶香美味,珍珠好多,唔會太甜,啱啱好。
2人套餐 $238 可以揀5款食物,加兩杯飲品,好扺食!
怪味雞
腐皮蚵卷
涼伴茄子
肉臊飯
擔擔麵
芝麻珍珠奶茶
芝麻香濃,奶味十足,好飲。
珍珠奶茶
茶香美味,珍珠好多,唔會太甜,啱啱好。