2021-09-05 191 瀏覽
▪️$115 芝士竹輪壽喜燒因為每個火鍋都有一個火烘住,所以食落都保持住熱辣辣嘅溫度壽喜燒的湯底偏向甜甜的牛肉的份量就正常,而且食落都唔會好鞋✨其中,我好欣賞芝士竹輪同埋芝士魚豆腐,因為入面的流心芝士好正😋.▫️$115台式麻辣鍋麻辣鍋係可以自己選擇辣度,分別有大中小辣我哋就叫咗小辣,初初都覺得辣味正常,但慢慢地,食到後期,就覺得越食越辣,而麻辣味就可以再加重啲🤣整體上份量都好多,配料都好豐富,例如有牛肉、爆汁牛丸、麻辣鴨血等等我地都幾欣賞麻辣鴨血,因為唔會一夾就散👍🏻.▪️+$7 台式滷肉飯跟餐都可以選擇加$7升級滷肉飯或者烏冬而我哋就揀咗滷肉飯😊滷肉飯的size 幾大碗,而肉粒係半肥瘦因為份量足,而滷肉的質素唔錯,所以都幾值得加錢叫.▫️$42 塔香鹽酥雞▪️$32 鹽酥花枝丸鹽酥雞炸得好酥脆,而炸粉的厚度適中配埋調味粉一齊食好惹味另一方面,花枝丸的size偏向大粒咬落外脆內軟,都係一款唔錯的小食😏.▫️+$7 四季春茶▪️+$7 苿香奶茶跟餐加$7可以升級選擇$28以下嘅飲品咁我哋梗係唔執輸,升級咗啦茉香味同奶茶味好夾飲落有淡淡的茉莉花味清香,唔會有太濃烈的感覺呢☺️
▪️$115 芝士竹輪壽喜燒
因為每個火鍋都有一個火烘住,所以食落都保持住熱辣辣嘅溫度
壽喜燒的湯底偏向甜甜的
牛肉的份量就正常,而且食落都唔會好鞋✨

▫️$115台式麻辣鍋
麻辣鍋係可以自己選擇辣度,分別有大中小辣
我地都幾欣賞麻辣鴨血,因為唔會一夾就散👍🏻
▪️+$7 台式滷肉飯
跟餐都可以選擇加$7升級滷肉飯或者烏冬
而我哋就揀咗滷肉飯😊
滷肉飯的size 幾大碗,而肉粒係半肥瘦
因為份量足,而滷肉的質素唔錯,所以都幾值得加錢叫

▫️$42 塔香鹽酥雞
▪️$32 鹽酥花枝丸
鹽酥雞炸得好酥脆,而炸粉的厚度適中
配埋調味粉一齊食好惹味
另一方面,花枝丸的size偏向大粒
咬落外脆內軟,都係一款唔錯的小食😏

▫️+$7 四季春茶
▪️+$7 苿香奶茶
跟餐加$7可以升級選擇$28以下嘅飲品
咁我哋梗係唔執輸,升級咗啦
茉香味同奶茶味好夾
飲落有淡淡的茉莉花味清香,唔會有太濃烈的感覺呢☺️