2020-11-16
勁好彩,朋友竟然喺早一日訂到位,大概係因為有人好有手尾咁上返個 apps cancel booking 而唔係 no show。餐廳位置唔算太難搵,位於2樓,一出𨋢就係 reception,𨋢同 reception 大概只有3個人嘅身位,攞飛落單等入座都係只有呢條窄窄巷仔,出𨋢時差啲俾人迫番入𨋢.. 👯♀️有3個 hotpot set 可以揀,Set C 最貴,比起 Set B 主要多咗澳洲 M5 和牛板肉,牛胸爽同西班牙黑毛豬肉,價錢多大概 50蚊。揀好 Set C 落埋單就可以入座同埋開始計時 2個小時任食。坐低之後,就去拎醬料,飲品同菜。飲品有紙包飲品,罐裝飲品同自家制飲品,選擇都幾多。我地就揀咗冰糖燉檸檬同蝶豆花茶。我鍾意燉檸檬多啲,有種甘甜嘅味道。紫色嘅蝶豆花茶,好靚味道亦唔差,不過對我黎講偏甜。菜係已經分好一盤盤放喺雪櫃,保持新鮮。菜嘅選擇亦唔少,大路嘅娃娃菜,油麥菜,唐生菜當然有,另外有比較少見嘅冰菜,google過營養價值都幾高,我地梗係有試,比較爽脆多水分,唔錯。 喺只有 Set C 可揀嘅肉中,最鍾意係 M5和牛板肉,牛胸爽只覺得肥,一啲爽口嘅感覺都無,而西班牙黑毛
喺只有 Set C 可揀嘅肉中,最鍾意係 M5和牛板肉,牛胸爽只覺得肥,一啲爽口嘅感覺都無,而西班牙黑毛豬肉就正常,無特別印象。另外覺得好味嘅有牛脷心托,諗唔到牛脷嘅托位都幾爽口清甜。
限時食兩個鐘食得有啲趕,埋單大約300pp,兩個女生唔係食得好多不過幾好味 😋