2017-09-05
上星期去觀塘搵朋友, 同佢一齊食咗個light dinner。呢間係工廠大廈入面,係朋友帶我來我先識捐窿捐啦搵好嘢食近呢年香港好興食bagel,連快餐店都推出, 食過好多我都覺得個包有口感但冇乜特色。所以今次揀咗個bagel king 一試!我地揀左兩個dinner set海鮮忌廉濃湯,有蜆肉架!味道都幾好, creamy。個杯好文青,哈哈跟餐沙律細細份,新鮮的餐飲,我呢杯係特色飲品:雪梨紅茶,有啲雪梨粒粒喺下面甜度適中墨西哥芝士辣烤雞飯卷,本身驚唔夠飽,但原來中間嘅飯份量都夠,有少少辣汁、蕃茄汁撈左個飯,有雞肉係中間仲有蕃茄青瓜生菜同粟米粒,都幾特別,但如果再加爽脆d嘅食材/皮做脆d, 口感就更好啦主角!Bagel KingBagel包係原味+黑麥,有少少麥香味,口感結實餡料好豐富有肥牛、生菜、Ham、青瓜蕃茄,source都有三款係入面,包括cream cheese 、車打芝士醬。Cream cheese增加左包嘅濕潤度,同bagel好夾最後係每人一客甜品朱古力蛋糕好濃郁嘅朱古力味!cream唔算多所以冇咁罪惡
呢間係工廠大廈入面,係朋友帶我來我先識捐窿捐啦搵好嘢食 近呢年香港好興食bagel,連快餐店都推出, 食過好多我都覺得個包有口感但冇乜特色。所以今次揀咗個bagel king 一試!
我地揀左兩個dinner set
跟餐沙律細細份,新鮮的
主角!Bagel King
Bagel包係原味+黑麥,有少少麥香味,口感結實