2022-12-19
之前係諾士佛臺飲完野周圍行下散步經過間日式居酒屋啲野食味勁香🤤已經諗住搵日黎食!咁啱早兩日喺尖沙咀做嘢係時候試試佢🤭我哋叫咗個小樽漁港套餐餐前小食,季節沙律蒜頭漬,明太子沙律,牛蒡絲小妹第一次食蒜頭漬🤤佢係無蒜既辣味,咸咸地帶有淡淡蒜香。沙律係蕃茄麻醬沙律加左小小柚子醋酸酸甜甜好開胃🤣精選刺身五點油甘魚,三文魚,呑拿魚,池魚,旗魚好新鮮!刺身都係厚切🤤更食到魚味而池魚就做左薄切,加上特製酸汁更能提升鮮味🫣同場加映一個徒手抓赤蝦環節😂抓到幾隻就送幾隻😂😂好玩又好食😝日本直送活生蠔🦪生蠔肉厚肥美,海水味較重小妹平時好少食生蠔竟然佢又幾容易入口🤣北海道帆立貝,鮮活南非鮑魚,函館北寄貝三款海鮮會先上枱俾你睇吓佢幾生猛😂然後就有專人幫你燒!睇住佢哋郁吓郁吓香氣撲鼻😂帆立貝加左少少海藻調味,鮮甜味美煮得啱啱好熟!鮑魚同埋北寄貝都好爽口,用咗少少鹽調味保持原汁原味!人氣蟹味噌甲羅燒蟹膏好Creamy,夠晒重口味🤤仲要勁多蟹肉係入面!好足料!成田蒲燒鰻魚丼,鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬鰻魚嘅外皮燒得好香脆,配上鰻魚汁珍珠米飯又真係幾有日本嘅滋味😋不過個飯就林咗少少冷烏冬比較淡,但係勝在烏冬彈牙爽口亦有好多
經過間日式居酒屋啲野食味勁香🤤
已經諗住搵日黎食!
咁啱早兩日喺尖沙咀做嘢係時候試試佢🤭 我哋叫咗個小樽漁港套餐 餐前小食,季節沙律
蒜頭漬,明太子沙律,牛蒡絲
小妹第一次食蒜頭漬🤤 佢係無蒜既辣味,咸咸地帶有淡淡蒜香。
沙律係蕃茄麻醬沙律加左小小柚子醋
酸酸甜甜好開胃🤣 精選 刺身五點
油甘魚,三文魚,呑拿魚,池魚,旗魚 好新鮮! 刺身都係厚切🤤更食到魚味
而池魚就做左薄切,加上特製酸汁
更能提升鮮味🫣 同場加映一個徒手抓赤蝦環節😂 抓到幾隻就送幾隻😂😂好玩又好食😝 日本直送活生蠔🦪 生蠔肉厚肥美,海水味較重
小妹平時好少食生蠔
竟然佢又幾容易入口🤣 北海道帆立貝,鮮活南非鮑魚,函館北寄貝 三款海鮮會先上枱俾你睇吓佢幾生猛😂
然後就有專人幫你燒! 睇住佢哋郁吓郁吓香氣撲鼻😂
帆立貝加左少少海藻調味,
鮮甜味美煮得啱啱好熟! 鮑魚同埋北寄貝都好爽口,用咗少少鹽調味
保持原汁原味! 人氣蟹味噌甲羅燒 蟹膏好Creamy,夠晒重口味🤤
仲要勁多蟹肉係入面!好足料! 成田蒲燒鰻魚丼,鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬
鰻魚嘅外皮燒得好香脆,配上鰻魚汁珍珠米飯
又真係幾有日本嘅滋味😋不過個飯就林咗少少 冷烏冬比較淡,但係勝在烏冬彈牙爽口
亦有好多蟹肉撈埋一齊食。
雖然天氣好凍,但係都值得一試😂 杏仁豆腐 杏仁味唔會好重,容易令人接受
夠滑夠凍😂食咗咁多好嘢
清清地作結尾幾舒服😌