2015-11-02
自從在韓國食過韓燒後,覺得用菜包住d烤肉同泡菜食,味道十分有風味,返香港後找尋此類燒肉,計喜來稀肉後,這間為另一間我覺得不錯的燒肉店。此店有套餐供應,二人餐價錢由三佰多至五佰多,因男友不吃牛肉,只好叫全豬餐,亦是套餐中最平個餐,其實我都想試牛架,我既牛肋骨呀😭整個餐份量頗多,有雜菜沙律,大豆芽菜,蘿蔔,當然唔少得kimchi同生菜。而肉類就好似三層high tea咁上枱,除了🐷肉重有蝦,芝士腸,年糕,冬茹同金茹。另外二層為🐷既不同部位。整體來説,所有材料都新鮮,有質素,豬肉有醃同冇醃兩種,我覺得最底層果種醃咗既肉醃得入味,味道好好。我地掛住燒肉忘記咗食蛋,攪到d蛋老哂,變咗老蛋乾😂。另外,此餐廳環境好闊落舒服,抽油煙機都吸得好,我件冷外套都冇吸到烤肉味,要比個like 佢👍🏻。個set 相對好抵食,唯一不足係d生菜一份既份量比較少,我要refill 幾次先夠包。