2016-09-08 920 瀏覽
因為幫襯過太子分店, 先知原來同土瓜灣呢間CAFE都係居廬, 但裝修風格就完全唔一樣。紅磡土瓜灣地區的CAFE好多, 而且質素也高, 要突圍真係唔易。 位置黎講, 呢間居廬要行到土瓜灣既尾, 可以講係專登黎幫襯。平日晚客人不多, 只有2枱坐左人, 但店員更少, 得1個, 佢見我地入黎好緊張咁, 唔知係驚煮唔切定招呼唔哂3枱人呢。是晚想食個靚晚餐, 揀左肉眼扒配蘑菇汁, SET有湯同咖啡。上菜速度真係有D慢, 不過見佢人手咁不足我地都無催促佢。牛扒真的不錯, 好厚肉, 蘑菇汁就有D似罐頭湯加菇, 不過都好食!甜品點左超飽肚的士多啤梨MOCHI窩夫, 第一次食有MOCHI係中間的窩夫, 真係外脆內軟, 好味!但作為飯後甜品太飽, 又可能4個人食會好D, 我地2人食就飽到食唔哂。最後等埋咖啡上枱餐飯食左2個鐘, 以外面限食個半鐘黎講已超哂時要趕人走, 但黎呢度就名正言順可以慢慢坐! 可以再來!
2016-06-16