2021-09-08
今日去開元朗,想搵間靚靚餐廳食吓,一search open rice發現附近有間西餐, 裝修得好鬼靚,即日book晚餐都book到喎(可能因為係weekday啦)。 原來book左8:00pm, 最後早左到,7:30 佢都俾我入,太好啦。果晚我叫左個龍蝦意大利飯,龍蝦開邊半隻,隻龍蝦size比較細,而且近蝦頭位置空左,疑似被廚師偷左d蝦膏咁樣,有d失望。 不過,意大利飯係好正嘅,個汁好夠味,飯的口感剛剛好,食完又唔覺太heavy。我地加錢跟餐,有個磨菇忌廉湯,不過不失;餐茶可以揀$28飲品,其實得普通檸茶檸水係$28或以下,揀其他飲品就半價。我揀左杯凍Mocha, 來到發現好苦,問佢攞左杯糖水加落去就正常返晒,咖啡味十足,有奶有口感,唔係好稀果種,都俾80分。另外,叫左一份炸魚薯條無跟餐,塊炸魚比較油,唔夠脆,而且得一塊魚,太細塊。試埋甜品,香蕉朱古力pancake, 唔錯。試左咁多味,埋單都只係$380,都幾抵食。下次會再來。環境方面,坐室內晚上燈光都幾暗,枱同枱之間比較密,影相就麻麻地,但勝在新裝修,裝修設計都打高分,室名位反而光線充足,仲可以帶狗,遲d涼小小可以試坐outdoor
環境方面,坐室內晚上燈光都幾暗,枱同枱之間比較密,影相就麻麻地,但勝在新裝修,裝修設計都打高分,室名位反而光線充足,仲可以帶狗,遲d涼小小可以試坐outdoor位。