2019-07-10 1185 瀏覽
一諗起食海鮮我就會諗起屯門嘅三聖村,三聖村裹我就會諗起海天花園酒家!每次食海鮮我地都會首先喺三成村嘅海鮮檔選擇一些新鮮的海鮮,然後再喺酒樓嗰度加工!🤗🤗今次亦唔例外我地揀菜一間記著忠仔既嘅海鮮檔買海鮮,D海鮮好新鮮 而且海鮮的款式有好多選擇! 我地揀左一條三斤重向石斑,一只大龍蝦,一啲扇貝同一啲大聖子 .老闆娘好好見我地買唔得海鮮,之後叫我家寶貝隨便選擇花甲,可以拿得幾多送幾多!🥰🥰 我哋喺首先係海鮮酒家整一個龍蝦伊面,龍蝦好新鮮嘅肉好爽口彈牙再加上的濃郁嘅芝士灑在喺伊面上,成個買相好靚,超好食呀!😋😋😋 我地食整著個蒜蒸扇貝,粒粒扇貝有成五蚊銀咁大粒,蒜香味把整個扇貝嘅鮮味帶出左來~ 謝謝聖子真係有筷子咁長,手指公咁粗,又爽口彈牙,好味到唔停得口😋😋😋其他花甲炒魚片都好好食,值得推介

我地揀左一條三斤重向石斑,一只大龍蝦,一啲扇貝同一啲大聖子 .老闆娘好好見我地買唔得海鮮,之後叫我家寶貝隨便選擇花甲,可以拿得幾多送幾多![色][色]🥰🥰

我地食整著個蒜蒸扇貝,粒粒扇貝有成五蚊銀咁大粒,蒜香味把整個扇貝嘅鮮味帶出左來~[色][色]

其他花甲炒魚片都好好食,值得推介[强][强][强]