餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

2022-08-03 109 瀏覽
今日同朋友去左銅鑼灣行街,想食日本菜就帶左我黎築地食好野。餐廳位於美食集中地金百利廣場,上到去等左陣終於入座。我地鑽研左餐牌好耐,實在太多選擇。主菜方面點左牛肉野菜壽喜燒,止下火鍋癮,同埋海膽三文魚丼飯。壽喜燒份量都唔細,一個女仔食就剛好~海膽同三文魚好fresh, 海膽入口即溶,三文魚仲有油甘味,好正。朋友話牛油果軟殼蟹卷係必食,香濃牛油果味加脆卜卜軟殼蟹,果然係好食!汁燒魷魚筒就原筒上,食落好爽口。清酒煮蜆都唔錯呀,清酒好香,食完又忌想再食
今日同朋友去左銅鑼灣行街,想食日本菜就帶左我黎築地食好野。
餐廳位於美食集中地金百利廣場,上到去等左陣終於入座。

我地鑽研左餐牌好耐,實在太多選擇。

汁燒魷魚筒就原筒上,食落好爽口。
清酒煮蜆都唔錯呀,清酒好香,食完又忌
想再食