2023-05-29
我今日試咗間火鍋店,好正啊!•√•首先講下啲肉,啲肉都係好新鮮嘅本地肥牛,一食落去好滑嫩,尤其係頂級安格斯牛小排,真係好味啵!而啲蔬菜拼盤裡面啲菜都好新鮮,好好味!鍋底都好好飲,味道都好濃郁。呢個湯叫”酒火入鍋”,我特別鍾意佢哋啲五格獨特木瓜鍋,配啲蕃茄波士頓龍蝦火鍋,好鮮甜好香啊!@w@啲龍蝦肉質都幾好,唔會太過熟,而且味道都幾夠。清湯蘿蔔牛腩就要熬多啲時間啦,但係我覺得個牛腩煮得唔算好腍,食落去個肉質都幾有彈性。四川麻辣鍋就好重口味,好香辣,食得辣嘅人一定要試下!潮州沙嗲鍋就我個人覺得好正,啲肉味仲有啲椰香,湯底好好味。-v-呢間火鍋店真係幾好啊!^^啲菜式好豐富,湯底好味,肉都好新鮮好滑嫩啊!湯底做得非常唔錯好有心機,好開胃呢!你地一定要試下啊!*v*